02 / 05 / 2024

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur? Kat maliklerinin çürük raporuna itiraz hakkı var mı? Varsa, bu rapora nasıl itiraz edilir? İşte yanıtı...

Kürşat Tuncel ile Zenginlik Seminerleri 18 Nisan'da başlıyor! 

Kürşat Tuncel ile birlikte gayrimenkul yatırımının temel prensiplerini, başarılı bir iş modelinin nasıl oluşturulabileceğini ve bu yatırımların sürdürülebilir yönetim seklini konuşacakları ' Kürşat Tuncel ile Zenginlik Seminerleri' 18 Nisan günü başlıyor.

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

Binlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans ile ilgili beklenen haber geldi! Flaş gelişme...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da binlerce kişiye mezar olan ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

Trabzon hasır küpe fiyatları ne kadar? Herkes kapış kapış bu küpeleri alıyor! Elizi 28 Ekim 2022 fiyat listesi

Trabzon hasır küpeler, altın takılar içinde en trandler arasında yer alıyor. Kendine has işçiliği ve görkemli tasarımı ile görenlerin beğenisini toplayan bu küpeler kapış kapış satılıyor. Peki Trabzon hasır küpeler ne kadar? İşte Elizi Trabzon hasır küpe fiyat listesi...

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı, nereden alınır? bu sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte vekalet konusuna dair öğrenilmek istenilenler!

Yeni bir deprem mi geliyor? Ege Denizi kıpır kıpır! Prof. Naci Görür'den korkutan uyarı!

Prof. Naci Görür, Muğla meydana gelen depremler ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Görür, dün geceden bu yana Muğla’nın kıpır kıpır olduğunu dile getirerek, “Gerilmenin bir göstergesi” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

İnşaat sektörü zam haberleri ile yıkıma uğradı! Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta çimentoya gelen zamlar Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta gelen zamlara Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur Haberi

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur?

Binalara çürük raporu, hasar olması durumunda ve bu hasarın güvenli ve sağlıklı bir şekilde oturmayı engelleyecek boyutta olması durumunda veriliyor. Çürük raporu ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve riskli olduğu düşünülen bir binanın yıkılması sağlanabiliyor.


Ancak, yapıdaki tüm kat malikleri, binanın yıkılmasına sıcak bakmayabiliyor. Bu gibi durumlarda kat maliki Sulh Hukuk Mahkemesinde çürük raporuna itiraz için dava açabiliyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 7 gereğince, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamıyor. Bu gibi durumlarda binada oybirliğinin oluşması gerekiyor. 


Hakim; kat malikinin haklarını ve çürük raporunu değerlendirerek...