05 / 05 / 2024

daha yeşil bursa

daha yeşil bursa

'Daha yeşil Bursa' hedefiyle çevre konusunda adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, iki mahallede atık suların aktarım sistemini devreye aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa Ovasını adım adım kurtarıyoruz" dedi.

Recep Altepe: Yapılan bina bahçesiyle de kaliteli olmalı!

Bursa'nın daha yeşil bir kent olması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; "Yapılan her site, inşaat, bina sadece bahçesiyle değil cephesiyle de kaliteli olmalı. Bunun için uğraşıyoruz." dedi...

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni dönem kapsamında daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli bir kent Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz." dedi.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Daha yeşil binaya ihtiyacımız var!

Dünya Habitat günü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak "Daha çok yeşil binaya ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Son dönemlerde yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Esenyurt Innovia 4 projesiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Yeşil Holding'e bağlı Yeşil GYO büyük bir anlaşmaya imza attı. 

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

10 bin ihracatçıya daha yeşil pasaport imkanı doğdu!

TİM Başkanı İsmail Gülle,'Yeşil pasaport için ihracat limitin 500 bin dolara inmesiyle yeşil pasaporta hak kazanan ihracatçı sayısı 11 bin 952'den 22 bin 325’e yükseldi.' ifadesini kullandı.

Levent'teki İETT garajı arazisi yeşil alan mı olacak?

AKP, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken bir adım daha attı. AKP’li meclis üyeleri, bir önceki dönemde satılması için İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye devredilen bazı arsaların yeşil alan olması için bir teklifte bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil bir dünya için tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çevre Günü mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, ifadelerine yer verdi. 

Murat Kurum: Yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedefliyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehir planlaması yaparken içinde parklar, sosyal donatılar ve yeşil alanların olduğu alanları da ayırdıklarını, yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi...

İkinci eylem planında daha yeşil şehirler hedefi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan eylem planına göre, şehirlerde altyapı yatırımlarının yanında daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında millet bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri inşa edilecek...

Hangi ilçe daha yeşil?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre, İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı yasal sınır olan 15 metrekarenin çok uzağında; 8 metrekare civarında olarak belirtiliyor.

daha yeşil bursa Haberi

daha yeşil bursa

'Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa' hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Belediye Başkanı Altepe, İsmetiye ve Demirtaş mahallelerinde atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'ne aktarımının sağlandığını söyledi. 


Çalışmalarla Nilüfer Çayı'na nefes aldıracak olan önemli bir adım daha atıldı. İki mahallede dereye akan atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlantısı yapıldı. 

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi, atık suları arıtma tesisine aktaran pompa sistemini de bizzat çalıştırdı. Niliifer'e bağlanan derelerin kirlilikten arınması ve Nilüfer Çayı'nm yeniden hayat bulması açısından büyük önem taşıyan faaliyetlerin hızla sürdüğünü anlatan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile birlikte 'Yeşil Bursa'yı yeniden oluşturmak ve çevre açısından da istediğimiz çağdaş değerlere ulaşma konusunda yatırımlarımız hızla sürüyor. 


Özellikle ovada bulunan işletmelerin atıkları...