20 / 04 / 2024

Daire sahibi iskan

Daire sahibi iskan

Kat maliki olduğunuz yapının iskan belgesinin olmadığını düşünelim. Daire sahibi olanlar yapıya iskan alabilir mi? İskan izni alınmamış bir yapıya daire sahibi iskan alabilir mi?

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

Hemen ev sahibi olun! Ayda 3.432 TL ödeyen 2+1 daireye sahip olacak!

Ev almak isteyen ancak mali durumundan alamayan vatandaşlara müjde. Dar gelirli aileler, aylık 3.432 TL'ye 2+1 daire sahibi olacaklar. İşte detaylar!

Bu meslek sadece iki senede konut sahibi yapıyor!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş yaptığı açıklamada bulunduğu bölgede 25 satış yapan danışmanın ev alabildiğini söyledi. Gökhan Taş, 2 senede bir daire sahibi yapan ender mesleğin kurumsal emlak danışmanlığı olduğunu söyledi.

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Yenikent Kalıcı Konutları'ndaki 48 hak sahibi tapularına kavuştu!

Kocaeli Derince Yenikent Mahallesi'nde yer alan Yenikent Kalıcı Konutları’nda yaşayan 48 daire sahibinin, numaralarının yanlış olmasından dolayı yaşadıkları sorun giderildi. 48 daire sahibi tapularına kavuştu...

Marina Ankara'da 3 bin 200 TL taksitle 2+1 daire!

Sinpaş tarafından inşa edilen Marina Ankara projesinde 60 ay 3 bin 200 TL taksitle ve 98 bin TL'lik ara ödemelerle 2+1 daire sahibi olabilirsiniz...

Eston Şehir Koru'da 59 bin peşinatla 4+1 daire! 

Eston Şehir Koru'da 59 bin peşinat ödeyerek ve 5 bin 300 TL'den başlayan taksitlerle 4+1 daire sahibi olunabiliyor. 

Makyol Yaşam’dan “Paranız Mevduatta Kazanırken Daire Sahibi Yapan” Fırsat!

İstanbul Beylikdüzü’nde teslimleri yapılan Makyol Yaşam’daki son 60 daire için “yüzde 20 peşinat ve yüzde 0 faizle 36 ay vade” imkanıyla hemen ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Prava Kartal daire fiyatları!

26 katlı 2 blokta toplam 186 daire olarak inşa edilen Prava Kartal'da uygun fiyatlar ve ödeme planları ile daire sahibi olunabiliyor. İşte, Prava Kartal daire fiyatları... 

Eyüp Forev Modern daire fiyatları!

5 blokta 279 konut ve 7 dükkan olarak inşa edilen Eyüp Forev Modern projesinde uygun ödeme seçenekleri ve fiyatlarla daire sahibi olunabiliyor. İşte, Eyüp Forev Modern daire fiyatları... 

Ev sahibi olmak için 67 saat nöbet tuttular!

Manisa'nın Demirci ilçesinde TOKİ'nin satışa çıkardığı 2 daireyi almak için kesintisiz 67 saat bankanın önünde nöbet tutan Kazdağlı ve Koç ailesi sonunda daire sahibi oldu

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Akzirve Strada Plus'ta yüzde 1 peşinatla daire sahibi olma fırsatı!

Akzirve Strada Plus'ta fiyatlar 239 bin 500 TL'den başlıyor. Projede 10 günde 100 daire satıldı. Akzirve Strada Plus'ta yüzde 1 peşinatla daire sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Daire sahibi iskan Haberi

Daire sahibi iskan

Daire sahibi iskan alabilir mi?

Yapı kullanma izni olan iskan belgesi, bir yapının belediyeye verilen ve onaylanan projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığını; eğer projesine uygun olarak yapılmış ise içerisinde oturma izninin verildiğini gösteren belgeye deniyor.


Söz konusu belge inşaat tamamlandıktan sonra alınıyor. Ancak, inşaatı bitirilmiş olmasına rağmen Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerinden iskan belgesi alınmamış olan birçok yapı bulunuyor.


Bu şekilde iskan belgesi alınmamış olan binalarda daire sahibi iskan alabilir mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bireysel olarak iskan belgesini alabilmek mümkün olmuyor. İskan belgesini alabilmek için sadece müteahhitte olan belgelerin ilgili idarelere verilmesi gerekiyor. 


İskanı alınmamış yapılarda oturan daire sahiplerini ceza bekliyor. Müteahhit şirket kapanmış, şirket sahibi ölmüş olması halinde ise, yine cezanın ödenmesi isteniyor.


Cezanın bir durumda ödenmeme durumu söz konusu oluyor....