18 / 04 / 2024

Bu meslek sadece iki senede konut sahibi yapıyor!

Bu meslek sadece iki senede konut sahibi yapıyor!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş yaptığı açıklamada bulunduğu bölgede 25 satış yapan danışmanın ev alabildiğini söyledi. Gökhan Taş, 2 senede bir daire sahibi yapan ender mesleğin kurumsal emlak danışmanlığı olduğunu söyledi.



Coldwell Banker Türkiye - Kıbrıs, Century 21 Türkiye, Era Türkiye, Muzayedecom ve Premier Yapı gibi şirketlerin sahibi MasterTürk’ün Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Taş, ülkemizdeki enflasyonist ortamda yatırımcıların kendilerini konut satın alarak güvene aldığını, bu sayede ev satan kurumsal danışmanların da 2 yılda ev alabilecek birikim yapabildiğini dile getirdi.

Bu gerçeklik sebebiyle sadece Coldwell Banker Türkiye’de Ekim 2021’de 121 olan ofis sayısının an itibariyle 200’ü aştığını, emlak danışmanı sayısının da 1.000 artışla 2560’a ulaştığını dile getirdi. 13 bin aktif portföy sahibi Coldwell Banker Türkiye’nin yıllık satış adedinin de 18 bini bulduğunu da dile getirdi. Yaptığı açıklamada benzer hareketliliğin Century 21 Türkiye ve Era Türkiye’de de yaşandığını da kaydeden Gökhan Taş, ülkemizde 30 bin lira maaş ile artık bir gayrimenkul almanın zorlaştığını ama kendilerinde yüzde 4 komisyon geliri ile 25 daire satan, hizmet verdiği ilçede bir ev sahibi olabildiğini dile getirdi. 2 yılda bir daire sahibi yapan ender mesleğin kurumsal emlak danışmanlığı olduğunu kaydeden Gökhan Taş, ayda bir konut satışı bir gayrimenkul profesyonelinin zorlanmadan yapabileceği bir şey olduğunu da belirtti.

Bu meslek sadece iki senede konut sahibi yapıyor!

Yaptığı açıklamada ayrıca önceden bir franchise ofisi 200 bin liraya verdiklerini dile getiren Gökhan Taş, 300 bin TL de tadilat. 500 bin TL. Ortalama bir işlemden 50 bin TL komisyon alındığını kaydederek, 10 işlem yapılırsa bir franchise ofisin bedelinin de çıktığını söyledi. Şu anda iki işlemde çıktığını söyleyen Gökhan Taş, çünkü 1,5 milyon TL’lik daire 5 milyona geldi. Önceden bir franchise ofisin işletme maliyeti aylık iki satışla çıktığını söyleyen Gökhan Taş, şu an yarım satışa düştüğünü Bu nedenle de  sektörlerine ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi. Gökhan Taş, agresif ve etkili strateji ile sektörde büyümeyi sürdürdüklerini kaydederek, Temmuz 2023 itibariyle sadece Coldwell Banker Türkiye ile Remax’ı geride bırakmayı hedeflediklerini dile getirerek, rakiplerinden kendilerine geçişlerin başladığını kaydetti.


Geri Dön