29 / 03 / 2024

dairenin eklentisi hangi alanlardır

dairenin eklentisi hangi alanlardır

Bağımsız bölümün dışında olan ve doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilen yerler eklenti olarak ifade ediliyor. Peki dairenin eklentisi nedir? Hangi alanlar daire eklentisi olabilir?

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

İzale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Medeni Kanun gereğince paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet ya da kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine TÜPRAŞ aldı. İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

Kiracı hangi giderleri öder?

Apartmanın ihtiyaçları için kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor.Bu aidatlar apartmanın temizlik, bakım onarımı ve günlük hizmet işleri için harcanıyor. Peki kiracı aidat ödemek zorunda m? Kiracı hangi giderleri öder?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekli?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekli?

Ottomare Palace'de 62 suit dairenin satısı başladı!

Sinpaş Yap 'nın istanbul'da Bakırköy sahil yolu üzerindeki deniz cepheli hayata geçirdiği Ottomare Palace projesindeki özel suit daireler de satışa sunuldu.62 dairenin fiyatları 1 milyon 38 bin lira TL ile 3.9 milyon lira arasında değişiyor.

Hangi binalara DASK yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortası, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, hangi binalara DASK yapılmaz?

Kat irtifakı hangi aşamada kurulur?

İnşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna kat irtifakı deniyor. Kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı hangi aşamada kurulur?

Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Konutlarda metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Bunlar brüt metrekare ve net metrekaredir. Dairenin metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Peki Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır? İşte dairenin metrekare hesabı..

Adıyaman Esentepe TOKİ Konutları sahiplerini buldu!

TOKİ tarafından yaptırılan 30 adet 120 metrekare büyüklüğündeki 3+1 daireler ile 130 adet 80 metrekare 2+1 konutlar, kura çekimiyle sahiplerini buldu. Konutlardaki hangi dairenin kime ait olduğu kurayla belirlendi.

dairenin eklentisi hangi alanlardır Haberi

dairenin eklentisi hangi alanlardır

Dairenin eklentisi!

Eklenti kısımları; Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler olarak ifade ediliyor.


Eklentiler, bağımsız bölümün dışında yer alıp; o bağımsız bölüme ait alanlar olarak karşımıza çıkıyor.


Eklenti bölümleri, bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler, ait olduğu bağımsız bölümün bütünleyici parçası sayılır. 


Ayrıca, o bölümün maliki, eklentilerin de tek başına maliki oluyor.


Yukarıda yer alan bilgilerden de anlaşılacağı üzere dairenin eklentisi, kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları gibi alanlar olabilir.


Eklentiler kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesine kaydedilir ve bunlardan ana yapının oturduğu zeminin dışında kalanlar kadastro planında veya tapu haritasında ayrıca gösterilir.


Bağımsız bölüm üzerinde kat...