19 / 04 / 2024

damga vergisi nereye ödenir

damga vergisi nereye ödenir

Kimi mükellefler ne zaman ve nasıl damga vergisi ödeyeceği hakkında bilgi sahibi olmuyor. Bu noktada, GİB tarafından damga vergisi ilgili merak edilenler 8 soruda toplanıyor. İşte 8 soruda damga vergisi..

Damga vergisi ne zaman verilir?

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi olarak tanımlanıyor.Kira sözleşmeleri için binde 1,89 oranında vergi damga vergisi tahsis edilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi ne zaman verilir?

Damga vergisi beyanı nereye verilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imzalayan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler ödüyor. Peki, damga vergisi beyanı nereye verilir?

Damga vergisi hesaplama 2013!

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlem karşılığında damga vergisi isteniyor. Peki bu vergi neye göre hesaplanıyor? Damga vergisi hesaplama 2013 bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2016 yayınlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 59 seri no'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 2016 yılına ait damga vergisi yeniden değerleme oranları belirlendi...

Damga vergisi oranları 2016!

Damga vergisi, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar için ödeniyor. 2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı...

TOKİ taşeronuna Damga Vergisi müjdesi!

TOKİ'nin birinci derece müteahhitlerine sağlanan ancak onlardan iş alan taşeronları kapsamayan Damga Vergisi istisnasında mahkeme taşeronlar lehine karar aldı. Firmalar ödedikleri Damga Vergilerini yasal faizi ile birlikte geri alacak.

Emlak gelir vergisi nereye ödenir?

Sahip olunan emlakların elden çıkarılması halinde doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisi nereye ödenir? Ödeme, internetten yapılır mı?

Çevre temizlik vergisi nereye nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, tüm gayrimenkuller için değil; yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereye nasıl ödenir?

Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı!

Damga vergisi ödenecek sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette vergi ödeniyor. Peki, Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı nasıl ve neye göre yapılır?

Damga vergisi istisnaları nelerdir?

Damga vergisinin yükümlüsü, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtları imza edenler oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenmez? Peki, damga vergisi istisnaları nelerdir?

Damga vergisi ödenecek sözleşmeler!

Damga vergisinin konusunu 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar oluşturuyor. Peki, bu vergi hangi sözleşmeler için ödenir? Damga vergisi ödenecek sözleşmeler hangi sözleşmelerdir?

Damga vergisi oranları 2015!

Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, ilgili Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenir? Damga vergisi oranları 2015 nelerdir?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

damga vergisi nereye ödenir Haberi

damga vergisi nereye ödenir

8 soruda damga vergisi!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Damga vergisinin kanuna ekli (1) sayılı tabloda yer alan kağıtlar damga vergisine olup; bu tabloda yer almayan kağıtlar damga vergisine tabi olmuyor.


Damga vergisi, kira sözleşmeleri için, vergi beyannameleri için de ödeniyor. Ancak kimi mükellefler ne zaman ve nasıl damga vergisi ödeyeceği hakkında bilgi sahibi olmuyor. Bu noktada, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından damga vergisi ilgili merak edilenler 8 soruda toplanıyor.


Damga vergisi..


SORU 1:Kira sözleşmesine istinaden damga vergisi doğar mı? Doğması durumunda damga vergisi nereye ödenecektir?


Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi (58 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği uyarınca 2015 yılı için binde 1,89) damga vergisine tabi tutulur. Bu...