17 / 12 / 2025

darbe konut satışlarını düşürdü mü

darbe konut satışlarını düşürdü mü

Yurtiçinde tırmanan terör olayları, süregiden Suriye savaşının etkileri, ihracat pazarlarından yükselen sorunlar, düşen tüketici güven endeksi, çift haneye çıkan işsizlik ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle büyük bir kaos ortamı yaşanması Türkiye ekonomisinde moralleri oldukça bozdu.

Konut satışlarındaki acı sonuç: Satışların yüzde 69'u ikinci el o da ihtiyaçtan...

Ekonomist İris Cibre, TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarını değerlendirdi. Cibre, verilerle ilgili 'acı sonuç' yorumu yaparak ikinci el konut satışlarının yüzde 69'a ulaştığını söyledi.

Konut satışlarının yıl sonunda rekor kırması bekleniyor!

Konut satışları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak yıl sonunda bir rekor hiç de şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Ekonomiye güven ve faiz indirimi beklentisi konut satışlarını artırıyor!

Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş yaptığı açıklamada ekonomiye güven ve faiz indirim beklentisinin  konut satışlarını artırdığını söyledi.

Prof. Dr. Ali Hakan Kara’dan konut satışları açıklaması: Alıcının pazarlık gücünün yüksek olduğu bir dönemdeyiz!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yılın ilk dört ayında konut satışlarının tüm zamanların rekorunu kırdığını, öte yandan ilk dört ayda konut fiyatı reel olarak %1,8 düştüğünü belirterek, “Alıcının pazarlık gücünün yüksek olduğu bir dönemdeyiz.” dedi.

Kredili konut satışlarının 2026 Mayıs sonrası hareketlenmesi bekleniyor!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda kredili konut satışlarının 2026 Mayıs sonrası hareketleneceğini söyledi.

Konut satışlarının yüzde 15’i kredili!


Ekonomi Doktoru Dr. Ekonomi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda toplam konut satışlarının yaklaşık olarak yüzde 15’inin kredili olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Kredi yapılandırma düşüncesi ve kira çarpanlarındaki düşüş ipotekli konut satışlarını yükseltiyor! 

Finansal Piyasalar Yöneticisi İris Cibre, konut satışlarını yorumladı. Peki konut satışları neden artıyor? 

Konut satışlarının 2025’te rekor kırması bekleniyor!

Broker Sima Koçtepe’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yer alan grafiğe göre konut satışlarının 2025’te rekor kırması bekleniyor.

Faiz indirimi süreci ve ekonomik belirsizlikten kaçış konut satışlarını artırdı!

Portföy Yöneticisi Yasin Kurtuluş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda faiz indirimi süreci, ekonomik belirsizlikten kaçış ve konutun güvenli liman algısının konut satışlarının artmasında etkili olmuş olabileceğini belirtti.

Yeni kampanyalar sıfır konut satışlarını iki kat artırır!

TÜİK tarafından açıklanan  rakamlara göre konut satışları Aralık 2021’den bu yana en yüksek rakama çıkarak,  son 3 yılın zirvesine ulaştı. Konuta olan talebin devam edeceğini belirten Mars Gayrimenkul’ün Kurucusu ve  CEO’su Hakan Bucak, yeni kampanyalarla sıfır konutlardaki satışın iki katına çıkaca

'Faizler düşer, fiyatlar yükselir' beklentisi konut satışlarını uçurdu!

TÜİK tarafından Kasım 2024'e ilişkin konut satış rakamları açıklandı. Rakamlarda kredili satışların patladığı görüldü. İşte o detaylar... 

Konut satışlarının 2025’te artması bekleniyor!

2025 ve 2026 yıllarının gayrimenkul sektörü için önemli fırsatlar sunabileceği belirtilirken, rekor üstüne rekor kıran konut satışlarının da 2025 yılında artması bekleniyor. 

Konut satışları 22 ayın zirvesine ulaştı! GYO hisselerinde en ucuz seviyeler görüldü! 

Konut satışları 165 binin üzerine çıkarak 22 ayın rekorunu kırdı. Trader ve değer yatırımcısı Yavuz, sosyal medya hesabından konut satışlarını değerlendirerek, GYO hisselerinde en ucuz seviyelerin görüldüğümü açıkladı. 

darbe konut satışlarını düşürdü mü Haberi

darbe konut satışlarını düşürdü mü

Türkiye ekonomisinde umut veren gelişmeler de oluyor. Ömrünü tamamlamış araçlara verilecek destekler ve Merkez Bankası'nın almış olduğu faiz indirim kararı, ilk 8 ayda yüzde 5 düşüş gösteren otomotivde, kalan 4 ayda yüzde 8'lik bir artış beklentisi doğurdu. Bireysel emeklilikte otomatik katılım uygulaması ile 14 milyon kişinin bireysel emeklilik sistemine girmesi bekleniyor. Orman ürünlerindeki tüm fonların kaldırılması ve navlun desteğinin sektörün ihracatını 3'e katlayacağı tahmin ediliyor. Gayrimenkulde başlatılan kampanyalar ve bankaların faiz düşürmeleri bu yıl yüzde 5 büyüyeceği tahmin edilen mobilyada büyüme beklentisi yüzde 10'a çekti. 


Yurtiçinde tırmanan terör olayları, süregiden Suriye savaşının etkileri, ihracat pazarlarından yükselen sorunlar, düşen tüketici güven endeksi, çift haneye çıkan işsizlik ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle büyük bir kaos ortamı yaşanması Türkiye ekonomisinde moralleri...