26 / 04 / 2024

DASK poliçesi iletişim

DASK poliçesi iletişim

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK poliçesinin konutlarda yapılması gerekiyor. Peki DASK poliçesi nasıl düzenlenir, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Kurtköy Modern Projesi iletişim!

Lens Grup bünyesindeki Özasr Yapı tarafından hayata geçirilen Kurtköy Modern Projesi İstanbul Pendik İlçesi'ne bağlı Kurtköy Mahallesi'nde yükseliyor. İşte Kurtköy Modern Projesi iletişim bilgisleri...

Türkiye'de konutların yüzde 52'sinin dask poliçesi yok!

Artan deprem sayılarına ve beklenen büyük İstanbul depremine rağmen, zorunlu deprem sigortası kapsamına giren toplam 17 milyon 661 bin 690 konuttun, 9 milyon 260 bin 510’u yani yüzde 52,4’ü hâlâ DASK poliçesi yok. 

DASK poliçesi yenilenmedikçe risk artıyor!

Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem riski altında olduğunu hatırlatan Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, DASK poliçesi yaptırmanın önemine değindi.

DASK poliçesi nelere yapılır?

DASK, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, DASK poliçesi nelere yapılır?

DASK poliçesi nereden alınır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan; depremden sonra meydana gelen maddi zararları karşılayan sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev veya işyeri için DASK poliçesi nereden alınır?

Dask poliçesi iptal edilir mi?

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken sigortaya DASK deniyor. Peki, Dask poliçesi iptal edilir mi?

Orion Residence iletişim bilgileri!

Antalya İl'i Konayaaltı İlçesi' nde yer alan Orion Residence projesi toplam 87 adet daireden oluşuyor. Proje denize 1300 metre kadar uzaklıkta bulunuyor. İşte Orion Residence iletişim bilgileri...

Devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

Devremülk, tatil, sağlık,dinlenme,kaplıca vs. gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmaya deniyor. Peki, devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

DASK sigortası poliçesi nedir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan bağımsız bölümlerin DASK sigortası yaptırması gerekiyor. DASK devlet tarafından zorunlu tutulıyor. Peki, DASK sigortası poliçesi nedir?

Karasu Yeni Mahalle Evleri iletişim bilgileri!

Sakarya İli'nin Karasu İlçesi'nde bulunan Yeni Mahalle Evleri projesinde daire fiyatları 69 bin 500 TL'den başlıyor. Karasu Yeni Mahalle Evleri iletişim bilgileri detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Mar Yapı G-Yoo iletişim bilgileri!

Mar Yapı tarafından hayata geçirilen G Yoo projesi İstanbul Avrupa Yakası Bağcılar İlçesi'ne bağlı Güneşli bölgesinde yükseliyor. Mar Yapı G-Yoo iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor.

Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken DASK köyde yapılır mı? Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Zorunlu deprem (dask) poliçesi nedir?

Her binada yaptırılması gereken zorunlu deprem (dask) poliçesi nedir? Zorunlu deprem sigortası için nereye başvurulur? Zorunlu deprem (dask) poliçesi için gerekli belgeler nelerdir? Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?

DASK poliçesi iletişim Haberi

DASK poliçesi iletişim

DASK poliçesi nasıl düzenlenir?

Depremin yarattığı zararların etkisi süresini en aza indirgemek ve insanların normal hayatlarına hemen dönmelerini sağlayabilmek için DASK sigortası, devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Yıllık olarak düzenlenen DASK'a yatırılan DASK primleri, olası bir depremin teminatı olarak birikiyor. Peki söz konusu DASK poliçesi nasıl düzenlenir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK sigortası yaptırmak için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Söz konusu belgeler aşağıda sıralanıyor.


DASK için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


DASK poliçesi tamamen beyan esas alınarak düzenlendiği için yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene...