19 / 04 / 2024

Devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

Devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

Devremülk, tatil, sağlık,dinlenme,kaplıca vs. gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmaya deniyor. Peki, devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?



Devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?

Tatil, sağlık,dinlenme,kaplıca vs. gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmaya devremülk deniyor. 


Devremülk sahibi olan kişilere normal bir gayrimenkul almış gibi tapu veriliyor ve bu kişinin ismi tapuya tescil ediliyor. Peki, devremülk için DASK poliçesi düzenlenir mi?


Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltması olan DASK, son zamanlarda zorunlu deprem sigortası yerine kullanılıyor. DASK sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken olarak karşımıza çıkıyor. 


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası`na göre ülkemiz deprem riski açısından beş ayrı bölgeye ayrılıyor.  Zorunlu Deprem Sigortası primi hesaplanırken bu bölgelerin her biri için yapı tarzlarına bağlı olan fiyatlar uygulanıyor. 


Devremülkler için Zorunlu Deprem Sigorta poliçesi düzenlenebiliyor  ancak poliçe devre mülk şirketi adına düzenleniyor ve sigorta ettiren hanesine devre mülk sahibinin adı yazılıyor.


Bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön