26 / 04 / 2024

dask yaptırmama cezası

dask yaptırmama cezası

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

DASK zorunlu mu? Yapılmaz ise cezası var mı?

DASK son zamanlarda deprem konusunun gündeme gelmesi ile birlikte gündemdeki yerini sürdürmeye devam ediyor. DASK hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar.

DASK 2024'te metrekareye 6 bin TL ödeyecek! Vatandaşa göre bu rakam yeterli mi? Nasıl hesaplanmalı?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, DASK'ın 2024 yılında yapacağı ödemelere değindi ve rakamın yeterli olup olmadığını sordu. Peki bu rakam yeterli mi? Vatandaşlar ne dedi?

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

TİHEK acımadı: Bekara ev vermeyen ev sahibi, emlakçı ve web sitelerine 90 bin TL para cezası

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal sebebiyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulandığını söyledi. Bu kapsamda TİHEK 90'ar bin TL para cezası kesildiğini söyledi. İşte detaylar...

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu yaptı. 3 seneye kadar hapis cezası verilebiliyor. 

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı.

dask yaptırmama cezası Haberi

dask yaptırmama cezası

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor.


Bu sigorta, yetkili birimler tarafından yapılabiliyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve poliçe ücretinin ödenmesi halinde sigorta düzenlenebiliyor.


Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir? Deprem sigortası yapılmazsa ne olur?


Zorunlu deprem sigortasını yaptırmama cezası bulunmuyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Bu sigortanın yapılması halinde kiralama ve alım satım işlemleri gerçekleşebiliyor.



Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!



Işıl Seren...