29 / 03 / 2024

Davutpaşa Kampüsü raylı ulaşım

Davutpaşa Kampüsü raylı ulaşım

Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü'nde öğrencilerin fakültelere rahat ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla projelerini hazırladığı raylı sistemi, sponsor bulur bulmaz hayata geçirecek.

Uğur Okulları 7 yeni kampüs açacak!

Önümüzdeki dönemde teknoloji entegrasyonunun eğitimde önemli bir fark yaratacağını öngören Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, buna göre gelişim planlarını kurguladıklarını söylüyor. Kulaberoglu, 7 yeni kampüs açacaklarını belirtti...

Bahçeşehir Koleji Konya Kampüsü bu yıl açılacak!

Konya’daki Bahçeşehir Koleji’nin kampüs tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel; "Biz bu hayalimizi Konya'daki gerek devlet ve gerekse özel okullarla birlikte gerçekleştirmek isteriz” dedi.

Apple Austin’de 1 milyar dolarlık yeni kampüs inşa ediyor!

Teknoloji devi Apple Inc. Teksas, Austin’de yaklaşık 278 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir kampüs inşaatına başladığını açıkladı. 1 milyar dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilecek kampüs, 2022'de açılacak...

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi olacak!

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü, Millet Bahçesi olacak. Kardeş Mühendislik Müşavirlik Şirketi, ihaleyi 14 milyon 861 bin lira ile kazandı...

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

TOKİ'nin Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün...

MBA Okulları 3'üncü kampüsünü Çamlıca'da açtı!

İstanbul Beylikdüzü ve Ankara Eryaman kampüslerinin ardından, MBA Okulları'nın üçüncü kampüsü MBA Çamlıca'da açıldı. 

Bahçeşehir Koleji Muş 1071 kampüsü hizmete açıldı!

Bahçeşehir Koleji tarafından 15 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Muş 1071 kampüsü açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi 5 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Eylül tarihinde yapılacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi ihalesi 5 Eylül'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Eylül'de gerçekleştirecek.

Öğrencilerden Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi tepkisi! 

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne yapılmak istenen millet bahçesine üniversite öğrencileri tepki gösterdi. Öğrenciler tepkilerini sosyal medyada mesajlarında gösterdiler. 

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Bahçeşehir Koleji yedi yeni kampüs açacak!

Türkiye genelinde 125 kampüsüyle 12 binin üzerinde çalışanı ile eğitim veren Bahçeşehir Koleji, yurtiçi ve dışında yatırımlarına devam ederek yayılacak. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Dağ, "Eğitim yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yedi yeni kampüs açmayı planlıyoruz" diyor.

Doğa Koleji Giresun kampüsü açılıyor!

Doğa Koleji Giresun kampüsü 2019-2020 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye hazırlanıyor. Gelecek eğitim yılında eğitim verecek olan Giresun kampüsünün tanıtımını gerçekleştirdi.

Davutpaşa Kampüsü raylı ulaşım Haberi

Davutpaşa Kampüsü raylı ulaşım

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Davutpaşa Kampüsünde "akıllı raylı sistem" projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Aydınlatması güneş enerjisiyle olacak ve makinisti olmayacak. Yatay asansör sistemi, akıllı durak olacak. Düğmeye bastığınız zaman ihtiyaca göre vagonlar gidecek. Dünyada böyle bir uygulama var ama üniversite kampüsünde yok. Büyükşehir Belediyesi ile de görüştük, sıcak baktı. Sponsor bulunca bunu hayata geçireceğiz" dedi.


Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin Yıldız, Davutpaşa ve Maslak'taki 3 kampüste 7 bini master ve doktora olmak üzere 35 bin öğrenciye 920 öğretim üyesiyle eğitim verdiğini söyledi.


Üniversitenin en büyük kampüsü Davutpaşa'da öğrencilerin fakültelere rahat ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla bir raylı sistem kurmanın en büyük hayali olduğunu ifade eden Şahin, bir ekibin, iki yıldır bir proje üzerinde çalıştığını anlattı.


Şahin, bunun...