26 / 04 / 2024

Daye Hatun

Daye Hatun

Recep Altepe: Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426’da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Hacı Hesna Hatun Mahallesi, 1340 ada, 40 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 17 Mart 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sevgi Hatun İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sevgi Hatun İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Ölçer tarafından kuruldu.

Arnavutköy Nene Hatun Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Nene Hatun Mahallesi, 611 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye sakinlerine kentsel dönüşüm için çağrıda bulundu.

Üsküdar'daki 5 katlı köşk icradan satışa çıkarıldı!

T.C İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi'nde yer alan 5 katlı tarihi köşkü icradan satışa çıkardı.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Daye Mühendislik Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daye Mühendislik Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İrfan Kumru ve Muhammed Yılmaz ortaklığında kuruldu.

İznik Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada "Çok büyük bir memnuniyet vesilesidir ki son 18 yılda 55 yeni müzeyi ülkemize kazandırdık ve halihazırda 25 yeni müzenin uygulama ve proje çalışmalarını sürdürüyoruz." diye konuştu.

Lotus Vinç Nakliyat Gıda Tekstil Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Vinç Nakliyat Gıda Tekstil Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Hatun Abanoz ve Şükriye Kara ortaklığında kuruldu.

Kocaeli Nene Hatun Cami yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi yeniledi.

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu çıkartıldı?

Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürlettiği iddia edildi.

Sivas Divriği Hüma Hatun Arastası'ndaki 12 dükkan kiraya verilecek!

Sivas Divriği'deki Hüma Hatun Arastası'nda yer alan 12 adet dükkan 3 yıl süreyle kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek...

Daye Hatun Haberi

Daye Hatun

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426’da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık" dedi.

Altepe yıkım çalışmalarının başladığı caminin yanında yaptığı açıklamada, kentteki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Çalışmalar kapsamında tarihi bir camiye daha el attıklarını belirten Altepe, "Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426’da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık. Caminin hemen yanında bulunan 242 metrekarelik alandaki 3 bina kamulaştırıldı. Binaların yıkılmasının ardından oluşacak alana cami için avlu, şadırvan ve cemaatin oturup, dinlenebileceği bir kafeterya yapılacak" diye konuştu.

Altepe, 1608’deki Celali İsyanları sırasında büyük zarar gören caminin çeşitli dönemlerde tadilattan geçirildiğini...