29 / 03 / 2024

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu çıkartıldı?

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu çıkartıldı?

Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürlettiği iddia edildi.



İstanbul Üsküdar’da iddiaya göre; yurt yapmak istediği bir apartmanın yüzde 75’ini alan Süleymancılar tarikatına bağlı Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürletti. 

Yaklaşık 30 senedir binada yaşayan 62 yaşındaki Lale Aydın, hukuki süreç devam ederken yıkım kararı alınmasıyla birlikte kendilerine tebligat bile yapılmadan sokağa atıldıklarını belirtti.

Yıkım kararının durdurulması için 2 yıl önce mahkemeye başvuru yapan Aydın, mahkemeden 2 kez ret kararı aldı, ancak bu kararlara yapılan itirazlar sebebiyle mahkeme süreci halen devam ediyor. Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'in haberine göre, Aydın yaşanan süreci şu şekilde anlattı:

“2 yıl önce bu dernek 3 kişiden ayrı ayrı daireleri satın aldı apartmanda. 2 ay geçtikten sonra ise karot (beton örneği) aldırarak çürük raporu aldırdı. Madem binanın çürük olup olmadığını bilmiyorlardı, neden daireleri satın aldılar? Burada bir sahtekârlık var. Ardından biz de giderek karot aldırdık ve binanın çürük olmadığına ilişkin yeni bir rapor hazırlattık. Bu raporlar elimde. Ancak belediye ısrarla ‘bina çürük, sen mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldırmadın, ben binayı yıkacağım’ diyor. Bunların amacı üstteki 2 daireye para ödemeyip sadece alttaki bir daireye para vererek beni buradan atmak. Yıkmalarının amacı da bu. Aslında kendileri de biliyor buranın sağlam olduğunu. 13 Kasım’da duruşma var. Davamız 2 yıldır sürüyor ve Henüz karar çıkmış değil. Çıksa bile daha Yargıtay yolu var.”

Derneğin avukatı Adem Öz, binanın yüzde 75’inin derneğe ait olduğunu söyleyerek, yıkımdan sonra söz konusu araziye öğrenci yurdu yapılması yönünde bir planları olduğunu belirtti. Öz, derneğin Süleymancılar tarikatı ile bağlantılı olduğu iddiasına ise, “Velev ki olsun, ne olacak ki, her şey yasal. Kabul etmiyorum. Ben derneğin avukatıyım ama derneğin yönetimininde kimler var bilmiyorum. Ben sadece başkanını tanıyorum” şeklinde cevap verdi.


Geri Dön