20 / 04 / 2024

değer artışı ödeme

değer artışı ödeme

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen değer artış kazancı vergisi vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkullerin satılması durumunda elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi için beyanname dönemi 26 Mart, ilk taksit ödeme dönemi ise 31 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017!

Değer artış kazancı vergisi, satılan taşınmaz mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor. Peki, vergi nereye nasıl ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri..

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016!

Taşınmaz mallar için Temmuz ayı içerisinde ödenen vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Değer artış vergisi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre, değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 9 gün!

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta son buluyor. Böylece henüz ödeme yapmayan mükelleflerin değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 9 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi ödeme zamanı 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmazını geçen sene elden çıkaran kimseler tarafından ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi ödeme zamanı 2016..

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi, Gelir Vergisi Kanununa göre ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi online ödeme!

Değer artış kazancı vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlayan vergi internetten de ödenebiliyor. İşte değer artış kazancı vergisi online ödeme..

Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün!

Değer artış kazancı vergisi için beyanname ve ilk taksit ödemeleri 2015 yılında 2 Nisan'da son buluyor. Buna göre, Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün olup, mesai bitimine kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemiş olması gerekiyor...

değer artışı ödeme Haberi

değer artışı ödeme

3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen Ek 8.maddesi ile imar plan değişiklikleri ile;

a)    En az bin metrekare ve üzeri yüzölçümüne sahip olan imar adalarında; ada bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini arttıran veya fonksiyon değişikliği getiren plan değişikliklerinde ihtiyaç duyulan kültürel tesis, sosyal ve teknik altyapı kullanımları; adanın merkezine en fazla 500 metre yarıçaplı alanda karşılanmak,
b)    Parsel bazında fonksiyon değişikliği yapılması halinde bu alanlarda ortaya çıkacak değer artışları hak sahipleri tarafından taşınmazın plan değişikliğini yapan kuruma göre değişmek üzere Çevre Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri nezdinde ödenecektir. 

15.09.2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile bundan sonra bir arsada vatandaşlar tarafından yapılacak olan değer artışı oluşturacak her türlü değişiklik...