23 / 04 / 2024

Demir fiyatları Mayıs 2017

Demir fiyatları Mayıs 2017

Çeliğin ham maddesi demir için fiyatlar en son 25 Mayıs tarihinde güncellendi. İşte demir fiyatları Mayıs 2017...

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

İnşaat demir fiyatlarına  büyük zam geldi! Demir fiyatları resmen fırladı! 31 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurunun yükselişe geçmesi demir fiyatlarını etkiledi. İnşaat demir fiyatlarına  büyük zam geldi! Demir fiyatları resmen fırladı! 1 ton demirin fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 31 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Demir cevheri vadeli işlemlerinde görülen artışların ardından gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatlarına indirim mi geldi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarının güncel fiyat listesi emrak ediliyor. Bugün dolar kurunun düşmesiyle demir fiyatları geriledi. Peki hurda fiyatlarına da indirim geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

İnşaat sektöründe zam sezonu açıldı! İnşaat demir fiyatları yükseliyor! 27 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demiri fiyatları yükselmeye başladı. Kentsel dönüşüm kapsamında demire olan talebin artması demir fiyatlarını artırdı. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 27 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına dev zam geldi! Fiyatlar resmen fırladı! Demir fiyatları ne kadar? 26 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün gözde yapı malzemeleri arasında yer alan demir fiyatlarına bugün dev zam geldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 26 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına dev indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu! 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Çin'deki talep endişeleri demir cevheri vadeli fiyatlarının gerilemesine neden olurken, yurt içi piyasalarda da hurda fiyatlarıı etkiledi. Hurda fiyatlarına dev indirim geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu. 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Demir fiyatları atak yaptı! Fiyatlar resmen fırladı! İnce ve kalın demir fiyatı ne kadar? 25 Mayıs demir fiyatları

Demir fiyatları uzun bir aradan sonra atak yaptı. Demir fiyatlarına bugün zam geldi, fiyatlar resmen fırladı. İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? İnşaat demir fiyatları kaç TL? 25 Mayıs 2023 demir fiyat listesi. 

1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Mayıs 2023 demir fiyat listesi 

Son zamanlarda inşaat demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Gelen indirim sonrası demir fiyatları dip seviyelere kadar geriledi. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen çakıldı! 24 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Çin'de devam eden talep endişeleri demir cevheri vadeli fiyatlarının düşmesine nedne olurken yurt içi piyasalarda da hurda fiyatlarını etkiledi. Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen çakıldı! 24 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Demir fiyatları Mayıs 2017 Haberi

Demir fiyatları Mayıs 2017

Demir fiyatları en son 25 Mayıs 2017 tarihinde güncellendi. Demir fiyatları hakkında bilgi vermeden önce Demir çeşitlerinden bahsedelim;


* Dökme demir: yüzde 2 - yüzde 4 arasında karbon, yüzde 1 – yüzde 6 silisyum, ve az miktarda manganez içerir. Pik demirde bulunan ve malzeme özelliklerini olumsuz etkileyen, kükürt ve fosfor gibi katışkılar, kabul edilebilir seviyelere düşürülmüştür. 


* Dövülebilir dökme demir: Yüzde 0.2 den daha az karbon içerir, tok ve dövülebilir bir üründür.


* Karbon çeliği: yüzde 0.4–yüzde 1.5 arasında karbon ile az miktarlarda manganez, kükürt, fosfor, ve silisyum içerir.


* Pik demir: yüzde 4– yüzde 5 karbon ve değişen oranlarda katışkı (S, Si, P gibi) içerir. Demir cevherinden dökme demir ve çeliğe giden yolda bir ara ürün olarak değerlendirilebilir.