26 / 04 / 2024

demiryolu ağı

demiryolu ağı

TCDD, 2023 hedeflerini belirledi. ‘Geleceğe yolculuk’ sloganıyla broşür hazırlayan kurum Marmaray, Egeray, Başkentray ve Gaziray projeleriyle yılda 1.5 milyar yolcu hedefliyor. TCDD, 2023 yılı hedefini açıkladı....

Binali Yıldırım: 2023'te demiryolu ağımız 25 bin kilometreye çıkacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım '2023'te demiryolu ağımız 25 bin kilometreye çıkacak' dedi. Yıldırım, gelecek 10 yılda ulaştırma alanında ağırlıklı yatırımın demiryollarına yapılacağını belirtti...

Ankara-İzmir YHT hattı geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın 157. kuruluş yıldönümünü 21 Eylül'de, Ankara-İzmir YHT hattının temel atma töreninin yer aldığı toplu açılışlarla kutlayacaklarını belirtti...

Demiryolu ağı 12 yıl içinde iki katı uzunluğa ulaşacak!

2023 yılına kadar 10 bin kilometre yeni yüksek hızlı tren ağı, 4 bin kilometre de konvansiyonel yeni hat inşa edilecek. Böylece 11 bin kilometre olan demiryolu ağı 12 yılda iki katına çıkacak.

Özbekistan, Afganistan'a 450 milyon dolarlık demiryolu yapacak!

Orta Asya'da demiryolu ulaşımındaki yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Özbekistan, komşusu Afganistan'a da el attı

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nahçivan demiryolu hattı ivedilikle açılacak!

Nahçıvan demiryolu hattının ivedilikle açılacağını kaydeden İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, "Nahçivan demiryolu hattını bir an önce açmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Çin, 2020’de demiryolu ağını 4 bin kilometre büyütecek

Çin, demiryollarının inşaat faaliyetini sürdürecek ve bazı projelere öncelik verecek. Çin ayrıca demiryolu şebekesini, 2020 yılında 4 bin km daha uzatmayı öngörüyor...

Yapıray Demiryolu İnşaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan Şubesi açıldı!

Yapıray Demiryolu İnşaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan Şubesi 20 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yurdakul tarafından açıldı. 

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Trabzon'a Erzincan'dan demiryolu projesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon için hayata geçireceği 16 projesini açıkladı. Turhan, "Trabzon'a Erzincan'dan demiryolu projesi çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

İzmir'de demiryolu ağları genişleyecek!

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, projelerini ve İzmir üzerine tartışmaları anlattı. Zeybekci, yeni dönemde hayata geçirilecek projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

demiryolu ağı Haberi

demiryolu ağı


TCDD, 2023 hedeflerini belirledi. ‘Geleceğe yolculuk’ sloganıyla broşür hazırlayan kurum Marmaray, Egeray, Başkentray ve Gaziray projeleriyle yılda 1.5 milyar yolcu hedefliyor. 


TCDD, 2023 yılı hedefini açıkladı. Cumhuriyet’in 100. yılında Marmaray’dan yılda 750 milyon yolcu geçirmeyi planlayan demiryolları, Egeray, Başkentray, Gaziray’la yılda 1 buçuk milyar kentiçi yolcu taşımayı hedefliyor. TCDD, sloganını ise ‘Yenilikçi demiryolları geleceğe yolculuk’ olarak belirledi.  


ÖNCELİĞİ YÜKSEK HIZLI TRENE VERDİ 


Demiryollarının öncelikli hedefleri arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) var. Kurum, 2023’e kadar 14 bin 503 kilometre demiryolu yaparak toplam 25 bin 511 kilometre demiryolu ağına ulaşmayı amaçlarken, yüksek hızlı trenleri Türkiye’de üretmenin de peşinde. 


KARAYOLU TRAFİĞİNİ AZALTACAK 


Demiryollarının en önemli hedeflerinden biri de karayolu trafiğini azaltacak projeler. Egeray’ı Cumaovası’ndan Selçuk’a kadar uzatacak olan demiryolları, 2023’te 550 bin yolcu taşımak istiyor. Metro...