25 / 04 / 2024

depozito bedeli damga vergisi

depozito bedeli damga vergisi

Kiralama işlemlerinde kiraya verene, kiracının güvence vermesi gerekiyor. Güvence kapsamında kiracı depozito ödüyor. Peki güvence bedeli damga vergisine tabi mi? İşte güvence bedeli damga vergisi ilişkisi...

Depozito ücreti nedir?

Kiralama işlemleri sırasında, ev sahibinin kiracısından aldığı depozito ücreti nedir? Depozito ücreti ne kadar? Depozito bedeli ne zaman geri iade ediliyor? İşte depozito ücreti ile ilgili merak ettikleriniz...

Damga vergisinde kira bedeli düşük gösterilirse ne olur?

Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesine göre, nispi vergide, kâğıtta yazılı belli para vergi matrahını meydana getiriyor. Peki kağıtta yer alan belli para gerçeği yansıtmıyorsa, matrah ne olur?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

Yeni kira bedeli üzerinden damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmeleri ve damga vergisi konusu milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Konu hakkında en çok merak edilen konular sizler için sıralandı...

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Kira depozito bedeli 2017 ne kadar?

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracılardan taşınma öncesinde ilk ayın kira bedeli ve depozito bedeli talep ediliyor. Peki, kira depozito bedeli 2017 ne kadar?

Kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

Kira güvence bedeli ne kadar?

Borçlar Kanunu esaslarına göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Kiracının güvence vermesi depozito ödemesi ile mümkün oluyor. Peki, kira güvence bedeli ne kadar?

İşyeri kirası damga vergisi oranı!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi için damga vergisi de ödeniyor. Kira kontratı için ödenecek vergi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. Peki, işyeri kirası damga vergisi oranı nedir?

Arsuz Kent Meydanı Peyzaj projesinin bedeli 749 bin 994 TL!

Arsuz'a Kent Meydanı Yapılacak Arsuz Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Toplantıya bedeli 749 bin 994 lira olan Arsuz Belediyesi Kent Meydanı Peyzaj Projesi damga vurdu.

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

depozito bedeli damga vergisi Haberi

depozito bedeli damga vergisi

Güvence bedeli damga vergisi!

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, kiracıdan kira bedelinin yanı sıra, depozito bedelinin de ödenmesi isteniyor. Güvence bedeli olarak istenen bu bedel ile ilgili en çok merak edilen hususlar arasında güvence bedeli damga vergisi ilişkisi yer alıyor.


Kiracının güvence vermesi ile ilgili yasal hükümler Türk Borçlar Kanununda 342. maddede yer alıyor. 


Madde 342- 

Kiracının güvence vermesi

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren,...