25 / 04 / 2024

deprem etkinlikleri konferansı

deprem etkinlikleri konferansı

Türk Japon Dostluk Derneği organizasyonunda ve Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde “Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler” konulu konferans düzenlenecektir...

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'da inşa edilen 8 bin deprem konutunun teslim edildiğini dile getirdi. 

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

16 ülkeden 220 bilim insanı deprem için buluştu!

Ulusal ve uluslararası alanda deprem mühendisliği ve sismoloji alanlarında çalışan 16 ülkeden 220 bilim insanı, Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir araya geldi. 

Artık deprem önceden bilinecek!

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansı düzenlendi. NASA GeoCosmo Başkan Yardımcısı Karel, konferansta konuşma yaptı.

Ahmet Kara konutlara deprem sigortası yapılması konusunda uyardı!

Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında bir takım etkinlikler düzenledi. Çorum Valisi Ahmet Kara etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Dönüşümün amacı deprem zararlarını en aza indirmek!

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel eğitim bilincini hedef alan bir eğitim programı düzenlendi

Tokat Erbaa'da deprem konferansı düzenlendi!

Erbaa Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem konferansına Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Deprem Gerçeği ve Tsunami Konferansı yapıldı!

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: "Ülkemizde son 5 yılda meydana gelen deprem sayısı yaklaşık 100 bin civarındadır. Bunlar 2 ve daha üstündeki büyüklüğe sahip depremlerdir" dedi.

2. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı başladı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, depreme dayanıklı binalar için kentsel dönüşümün en iddialı projelerinden biri olduğunu belirterek "Bu büyük dönüşümü başlatmış olmamızın en önemli sebebi de deprem ve afetlere dayanıklı kentler yapmaktır" dedi.

Ceyhan'da deprem konferansı düzenlendi!

27 Haziran 1998 yılında Ceyhan'da meydana gelen deprem felaketinin 16. yılı nedeniyle Ceyhan Ticaret Odası (CTO) ve Ceyhan Belediyesi işbirliğiyle 'Deprem ve Doğal Afet Konulu' konferans düzenlendi...

Ceyhan'da Deprem Konferansı yapıldı!

27Haziran 1998 yılında Ceyhan'da meydana gelen deprem felaketinin 16. yılı nedeniyle Ceyhan Ticaret Odası (CTO) ve Ceyhan Belediyesi işbirliğiyle 'Deprem ve Doğal Afet Konulu' konferans düzenlendi.

deprem etkinlikleri konferansı Haberi

deprem etkinlikleri konferansı

Türk Japon Dostluk Derneği organizasyonunda ve Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde “Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler” konulu konferans düzenlenecektir.


Konferansta aynı zamanda, Türk Japon Dostluk Derneği ‘nin düzenlediği ve Türk Japon dostluğunun ölümsüzleşmesine vesile olan “Ertuğrul Fırkateyni ve Dr. Miyazaki” konulu kompozisyon yarışmasının kazananları da ödüllendirilecektir.


Bu anlamlı günde, Üsküdar Üniversitesi ve Türk Japon Dostluk Derneği olarak sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.


Saygılarımızla,


Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Doğan Sofracıoğlu

Üsküdar Üniversitesi: Türk Japon Dostluk Derneği 

Kurucu Rektörü: Genel Başkanı

Tarih: 14 Aralık 2012, Cuma

Yer: Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Adres: Altunizade mah. Haluk Türksoy cad. No:14 Üsküdar/İstanbul


PROGRAM

Karşılama: 13.30-14.00 

Takdim/Açılış Konuşmaları: 14.00-14.15 

Konferans: Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler (Yoshinori Moriwaki): 14.15-15.00

Kahve Arası: 15.00-15.15 

Ödül Töreni: 15.15-16.00 

LCV: İletişim Ofisi Halkla İlişkiler Ajansı

Nuray Artış - [email protected] / 0212 270 17...