19 / 04 / 2024

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Ticaret Bakanlığı deprem fırsatçılarına göz açtırmayacak! Fırsatçılara ağır yaptırımlar geliyor!

Ticaret Bakanlığı, deprem felaketi sonrası vatandaşların mağduriyetini suistimal ederek ihtiyaç duyulan ürünlere fahiş zam yapanları yakın takibe aldığını ve gerekli yaptırımların yapılacağını açıkladı.

Özel sağlık sigortası yaptırmanın püf noktaları neler? Doğru seçimin sırrı detaylarda gizli

Günümüzde hastalık ve kaza gibi istenmeyen durumlara karşı hazırlıklı olmak için özel sağlık sigortası yaptırmak önemli bir ihtiyaç. Ancak özel sağlık sigortası yaptırırken de dikkatli olmakta yarar var.

Zorunlu deprem sigortası yaptırılan konut sayısı artacak!

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı çerçevesinde Türkiye'nin afet yönetimiyle ilgili mevcut durum ve gelecek sene atılacak adımlar hakkında yapılacak planlar açıklandı. 

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

Ayda 15 TL'ye Zorunlu Deprem Sigortası yaptırabilirsiniz!

Ayda ortalama 15 Türk Lirası gibi bir tasarrufla Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak konutlar güvenceye alınabiliyor...

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Konut satışlarında yaşanan canlanmayla beraber konut sigortalarına talep yükseldi. Peki 'Konut Sigortası’ yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı Haberi

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun verilerine göre, 2017’nin ilk 10 ayında Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortası yaptırılan konut sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 6 milyon 788 bin 694 oldu. 

Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17,6 milyon konut bulunurken, bu yıl ilk defa sigortalanan 557 bin 39 yeni konutla birlikte sigortalı konut oranı yüzde 46,5’e yükseldi. Toplam sigortalı konut sayısı 8 milyon 211 bin 88’e ulaşırken, 9 milyon 450 bin 602 konut ise hâlâ sigortasız. Online sigorta satış platformu Koalay'ın verilerine göre, internet üzerinden zorunlu deprem sigortası satın alanların yüzde 73’ü erkek. Satışlar 10:00-12:00 ve 14:00-16:00 saatlerinde yoğunlaşırken, DASK için online satın almayı en çok tercih eden iller ise sırasıyla İstanbul, Bursa, Gaziantep, Konya ve Balıkesir.

Sigortalılık...