20 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortası yaptırılan konut sayısı artacak!

Zorunlu deprem sigortası yaptırılan konut sayısı artacak!

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı çerçevesinde Türkiye'nin afet yönetimiyle ilgili mevcut durum ve gelecek sene atılacak adımlar hakkında yapılacak planlar açıklandı. 



2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, doğal afet sigortası bütün afet türlerinin yer aldığı şekilde genişletilerek yaygın olacak, zorunlu deprem sigortası beyanı ve ödemesinin etkin şekilde takibi yapılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, Türkiye'nin afet yönetimine yönelik mevcut durum ve gelecek sene atılacak adımlarla ilgili bilgiler yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, Türkiye'nin afet yönetimine yönelik mevcut durum ve gelecek sene yapılacak yönelik bilgiler paylaşıldı. 

Zorunlu deprem sigortası yaptırılan konut sayısı artacak!

İl Afet Risk Azaltma Planları, 61 ilde tamamlandı

Afet Sigortaları Kanununun deprem haricindeki diğer afet türlerine de yaygın olmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gelecek sene zorunlu deprem sigortasına dahil olan konut ve iş yeri sayısının da 11 milyon olması hedeflendi. Afet risklerinin saptanması ve bu risklerin bütün bir şekilde engellenmesi ve azaltılmasına ilişkin Türkiye Afet Risk Azaltma Planının (TARAP) hazırlanması çalışmalara devam ediyor. 

Yerel afet risklerinin saptanması ve bu risklerin azaltılmasına ilişkin hedef ve eylemlere tanım veren İl Afet Risk Azaltma Planları (IRAP), 61 ilde bitti. Geri kalanının bu senenin sonuna kadar hazırlanması hedefliyor. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!


Geri Dön