19 / 04 / 2024

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

Ayda 15 TL'ye Zorunlu Deprem Sigortası yaptırabilirsiniz!

Ayda ortalama 15 Türk Lirası gibi bir tasarrufla Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak konutlar güvenceye alınabiliyor...

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Deprem sigortasına talep patladı!

İstanbul’ da 26 Eylül’de Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik depremden sonra vatandaşların deprem sigortasına olan talebi artış gösterdi. Bir hafta gibi bir sürede poliçe satışında yüzde 70’e yakın yükselme yaşanırken, 350 bin ev sahibi de DASK yaptırdı…

İstanbullular 4 günde 40 bin deprem sigortası yaptırdı!

İstanbul’da, 26 Eylül 2019 tarihinde Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları harekete geçirdi. İstanbullular 4 günde 40 bin deprem sigortası yaptırdı...

Dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor!

Türkiye’de dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün...

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

DASK tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı..

15 soruda DASK deprem sigortası!

Zorunlu deprem sigoratası (DASK), konutlar için yaptırılması zorunlu olan tek sigorta türü olup, senelik olarak yaptırılabiliyor. Peki, DASK sigortası yaptırılmazsa ne olur? Sigorta nereden ve nasıl yaptırılır? 

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir Haberi

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor.


Bu sigorta, yetkili birimler tarafından yapılabiliyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve poliçe ücretinin ödenmesi halinde sigorta düzenlenebiliyor.


Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir? Deprem sigortası yapılmazsa ne olur?


Zorunlu deprem sigortasını yaptırmama cezası bulunmuyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Bu sigortanın yapılması halinde kiralama ve alım satım işlemleri gerçekleşebiliyor.



Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!



Işıl Seren...