26 / 04 / 2024

Deprem sigortası zorunluluğu prim üretimini yüzde 88 artırdı

Deprem sigortası zorunluluğu prim üretimini yüzde 88 artırdı

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre, 18 Ağustos itibariyle elektrik ve su abonelik işlemleri sırasında DASK zorunluluğu aranması, Eylül ayında poliçe sayısını yüzde 81, prim üretimini ise yüzde 88 oranında artırdı.

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

PTT'den Deprem Sigortası uyarısı!

PTT Müdürlüğünden yapılan açıklamada deprem sigortası ile ilgili şu bilgiler verildi: İlimizin jeolojik özellikleri nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat olan ve depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir? İşte yanıtı..

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?

Maden çalışanlarına sigorta zorunluluğu getirildi!

Yer altı ve üstü madencilik faaliyetinde bulunanlar, tesislerinde istihdam ettikleri, üretim ve üretim hazırlığı faaliyetinde bulunan personel için meydana gelebilecek kazalara karşı bireysel kaza sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi

Zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Meydana gelebilecek deprem felaketi sonucu bina maliklerinin hasarlanması nedeniyle uğrayacakları maddi zararların karşılanması için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

DASK'a Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için devletten reasürans desteği!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından Üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri İçin Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar bugün 29161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ahmet Altıparmak: Deprem sigortası ekmek su gibi gerekli!

Zorunlu Deprem sigortası konusunda Erzurum’un konuşulduğu programa, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve DASK Genel Müdürü Selamet Yazıcı katıldı.

Deprem sigortası zorunluluğu prim üretimini yüzde 88 artırdı Haberi

Deprem sigortası zorunluluğu prim üretimini yüzde 88 artırdı

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerinden derlediği analize göre, elektrik ve su aboneliğinin yapılabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası bulunması zorunluluğun getirilmesinin ardından, 2012 Eylül ayında 480 bin konut, zorunlu deprem sigortası yaptırdı. Bir önceki yılın aynı ayında bu rakam 264,5 binde kalmıştı. Eylül ayında yüzde 81 oranında artan poliçe sayısına karşılık DASK poliçe prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 oranında arttı. 2011 Eylül ayında sektör aylık olarak 26,6 milyon TL DASK prim üretimi gerçekleştirmişken 2012 Eylül ayında bu rakam 50 milyon TL’ye yükseldi.


Getirilen yeni zorunluluğun etkilerinin Eylül ayında daha açık görüldüğünü belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “Hesaplarımıza göre, yıl sonuna kadar artış oranı aynı şekilde devam ederse, DASK’lı konut sayısı 5 milyonu...