19 / 04 / 2024

depreme dayanıklı evler

depreme dayanıklı evler

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

Deprem sonrası ev ilanlarında değişiklik!

Vatandaşlar artık manzaraya göre değil sağlamlığa göre ev alıyor. Yeni ev arayışına giren vatandaşlar eski yapıları değil yeni yapıları tercih ediyor.

Şerif Barış: Evinizde deprem riski avına çıkın!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ve TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” başlıklı çalıştayın 3'üncüsü gerçekleşti.

Deprem az katlı ve müstakil binalara talebi artırdı!

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem sonrası şehirde az katlı ve müstakil binalara talep yükseldi. Satın alımlarda ve kiralamalarda özellikle 6-7 yaş ve altı konutlar tercih ediliyor.

Evlerine güvenmeyenler yeni ev arıyor!

Geçtiğimiz hafta Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından İstanbul'daki binaların güvenilirliği yeniden tartışma konusu oldu. Birçok vatandaş İstanbul'un daha güvenli olduğu söylenen ilçelerden ev aramaya başladı.

İstanbullular arayışta! İşte depreme dayanıklı evlerin fiyatları!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşların güvenli evlere ilgisi arttı. İşte depreme dayanıklı evlerin fiyatları...

Çin'de 3D yazıcı ile depreme dayanıklı villa yapıldı!

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. Villa, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edildi.

Şanlıurfa'da 20 günde depreme dayanıklı ve taşınabilir evler üretildi!

Şanlıurfa'da bir firma tarafından üretilen depreme dayanıklı, taşınabilir yapılar, tatilini yazlığında geçirmek isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor.

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik evler hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? İşte sorunun cevabı!

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini söyledi.

Depreme dayanıklılık için 7 adım!

TMB 7 adımda depreme dayanıklı yapı inşa etmek için önerilerini açıkladı. Peki dayanıklı yapı üretimi için neler yapılmalı? İşte TMB'nin tespit ve önerileri...

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

TÜİK Kasım ayı verilerini değerlendiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ''Ev sahibi olmak isteyenler depreme dayanıklı ve yeni yapılara yöneliyor'' dedi.

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'nin gündeminde!

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

depreme dayanıklı evler Haberi

depreme dayanıklı evler

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümüyle ilgili konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, binlerce insanın hayatını kaybetmesine, çok sayıda konut ve iş yerinin ağır hasar görmesine sebep olan ve ülkemizi derinden etkileyen Marmara depreminin acısını hala atlatamadığımızı ifade etti. Ülkemiz için aynı zamanda bir travma olan deprem gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ve riskli binaların yeniden inşa edilmesine odaklanılmasının birincil öncelik olduğundan bahseden Kaya, şunları söyledi:

“Türkiye, 1999 yılında yaşanan ve yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremle büyük bir yıkıma uğradı. Resmi rakamlara göre 18 bin 373 kişiyse maalesef hayatını kaybetti. Deprem sonrasında yeni binalar depreme karşı daha dayanıklı inşa edilmeye başlandı ancak önümüzde hala uzun bir yol var. Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde...