19 / 04 / 2024

depreme dayanıklılık raporu almak

depreme dayanıklılık raporu almak

Bir yapının depreme dayanıklı olup olmadığı; olası bir depremde ne kadar zarar alacağı, yıkılıp yıkılmayacağı önceden yapılacak dayanıklılık testleri ile tespit edilebiliyor. Peki, depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır?

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları 517 bin 500 TL'den başlıyor! İşte 1+1, 2+1, 3+1 çelik ev fiyat listesi...

Depreme dayanıklılığı ile bilinen çelik ev fiyatları 517 bin 500 TL'den başlıyor. Peki, 1+1, 2+1, 3+1 çelik ev fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyat listesi...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Uzmandan karot testi uyarısı: Eviniz depreme dayanıklı mı? Aman dikkat! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye’nin pek çok bölgesinde bina dayanıklılık testlerine talep yağmıştı. Ancak depremden 2 ay sonra talepler durdu. Uzman isimden son dakika uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Samsung Galaxy A53, BİM'de dayanıklılığı, performansı ve inanılmaz fiyatıyla sizi bekliyor!

Toz ve suya karşı dayanıklılık sağlayan Samsung Galaxy A53, BİM'e geldi. Bu fırsatı kaçırmayın! BİM'de Samsung Galaxy A53'ün fiyatı nedir diye merak ediyorsanız, işte fiyatlar...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

depreme dayanıklılık raporu almak Haberi

depreme dayanıklılık raporu almak

Depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır?

Bir yapının depreme dayanıklı olup olmadığı; olası bir depremde ne kadar zarar alacağı, yıkılıp yıkılmayacağı önceden yapılacak dayanıklılık testleri ile tespit edilebiliyor.


Peki, depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır? Depreme dayanıklılık raporu nasıl hazırlanır?


Depreme dayanıklılık raporu için binada birtakım testler yapılıyor. Bazı cüzi bir miktar karşılığında inşaat firmaları, sağlamlık ve depreme dayanıklılık çalışmaları yapıyor. 


Aynı zamanda bu testi, Yapı ve Deprem Uygulama Araştırma Merkezleri de gerçekleştiriyor.


Bina kontrollerinde 5 kata kadar bodrum katta en az 3 kolonda çalışma yapılıyor. 5 katın üzerinde ise en az 5 kolonda çalışma yapılıyor. 


Bir kolonda yapılan çalışmalar : 


Donatı Tespiti : 

Bu işlemde ferroscan denen bir aletle kolondaki demirlerin yerleri, kalınlıkları, demir aralıkları, etriye sıklıkları belirlenmektedir. Bir nevi kolonun röntgeni çekilmektedir. 


Karot Alımı : 

Donatı tespiti yapılan kolonda...