24 / 04 / 2024

depremin konuta etkisi

depremin konuta etkisi

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, lüks konutların gerek lokasyon seçimi, gerekse üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Bakan Bolat: Depremin ihracata etkisi 6 milyar dolar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat depremin ihracata etkisinin 6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Depremin ekonomik yıkımı da ortaya çıktı! İşte şok eden rapor!

Büyük felaketin ardından geçen 7 gün içinde Türkiye her geçen dakika artan can kayıplarına ağlarken, depremin Türkiye ekonomisine etkisi de hazırlanan şok bir raporla belirlendi. Buna göre asrın depreminin ülke ekonomisine etkisi ne kadar olacak?

Depremin etkisi yerli izolatörle düşürülüyor!

Teknolojik İzolatör Sistemleri (TİS) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şuyun, geliştirdikleri yerli izolatörle depremin hissedilen şiddetini düşürdüklerini dile getirdi.

Doları bozduran konuta yöneldi!

2018'in Temmuz ayında 123 bin 878 ev satıldı. Sektör temsilcileri dolarını bozduran hem yerli hem de yabancı alıcının konuta yöneldiğine dikkat çekti.

Konuta yatırım yapan kazanıyor!

Son 7 yılda Avrupa'da konut fiyatları yüzde 11 artış gösterdi. Aynı dönemde Türkiye'de ise konuta yatırım yapan yüzde 142 kazandı. 

TOKİ Silivri 1.356 konuta 10 bin başvuru!

TOKİ’nin Silivri’de satışa sunduğu konutlara vatandaş yoğun talep gösterdi. 1.356 konuta 10 bin başvuru geldiğini dile getiren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, projede fiyatların 198 bin lira, taksitlerin ise 961 liradan başladığını ifade etti. 

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Geçtiğimiz hafta dolar, euro ve altının rekor kırması konutta stokları eritti. Konut firmalarının yüzde 20 indirim yaptığı, konut kredisi faizinin de yüzde 0.98’e indiği bu ortamda altın ve döviz bozduranlar konuta yöneldi. 

TOKİ Van Edremit projesindeki 65 konuta 882 başvuru!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Van'da hayata geçirdiği 65 konuta 882 başvuru geldi.

Konuta vergi indirimi geliyor!

Hazırlıkları bir süredir devam eden ekonomi paketinde konuta ilişkin düzenlemeler de bulunuyor. Kulislerde başta konutta vergi indirimlerinin de bulunacağı bir paketin gündeme geleceği konuşuluyor..

Konuta ihtiyaç bitmez!

Heran İstanbul'un lansmanında konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Konuta ihtiyaç bitmez, dünyada mekan, ahirette iman." dedi.

TOKİ Elazığ projesindeki 363 konuta 1.860 başvuru yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Elazığ Bizmişen'de hayata geçirdiği 363 konutun kura çekilişi yapıldı. Projedeki 363 konuta 1.860 başvuru geldi.

depremin konuta etkisi Haberi

depremin konuta etkisi

2014 yılında konut satışlarında gözlenen artış, yatırımcıların tercihinin lüks konutlara doğru yöneldiğini gösterdi. Özellikle deprem sonrası yaşanan kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma sektörü daha şeffaf ve özenli olmaya ittiğini belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, lüks konutların gerek lokasyon seçimi, gerekse üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi.



Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. O dönemde tüketicinin güveni firmalara karşı zedelenmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladığı verilere göre bu oranlarda artış gözleniyor. Bu da tamamen yapılan başarılı işlerle bağlantılı. Biz Esin Yapı olarak öncelikle zemin bakımından sağlam bölgeler seçiyoruz. Herhangi bir yerde olmanın artık önemi yok. Önemli olan fiziki olarak...