25 / 04 / 2024

Mevduattaki paralar konuta çevriliyor!

Mevduattaki paralar konuta çevriliyor!

Konut sektörü kriz döneminden çıkaracak yeniden yatırım aracı oldu. Vatandaşlar mevduattaki paralarını konuta çevirmeye başladı.



Konut sektörünün içinde bulunduğu kriz sonrası gelen yüksek faiz indirimi piyasayı ısıttı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Dilber’e göre krizi fırsata çevirmek için doğru zaman geldi.

Mevduattaki paralar konuta çevriliyor!

Paralar konuta dönüşüyor

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, faizlerin düşmesi ile vatandaşlardan mevduatta olan paralarını konuta çevirmeye başladığını söyledi. Meydana gelen yeni ortamın konut sektöründe bahar havası estirdiğini söyleyen Dilber “Merkez Bankası’nın aldığı 450 baz puanlık indirim gayet yerinde bir hamleydi ve etkisi görüldü. Beklentimiz yıl sonuna kadar indirimlerin sürmesi” diye konuştu.

Tüm şartlar uygun

Konut alımı yapmak için gereken tüm şartların uygun olduğunu sözlerine ekleyen Dilber “1 yıl sonra bu fiyatları görmek pek mümkün değil. Vatandaş bankalardaki parasını konut yatırımına çevirmek için harekete geçti. Yani mevduat faizinde duran vatandaş artık gayrimenkul yatırımına dönüyor. Banka faizinde duran para değer kaybı yaşarken, gayrimenkul her zaman değerleniyor” açıklamasında bulundu.

Kriz bitti

Konut sektörünün kriz döneminden geçtiği bir dönemde konut alanın ciddi kar sağlayacağını belirten Ali Dilber, şu ifadeleri kullandı: ''Kriz durumları her daim fırsat yaratır. Şu dönem bunu fırsata çevirme vakti. Bugün, özellikle markalı projelere yatırım yapanlar, 1 yıl sonra ciddi anlamda kazanç sağlayacaklar. İstanbul’da konut stoku var evet ancak talep de var. Piyasa doyma noktasına geldi demek doğru olmaz. Halen ihtiyaç var.''

12 banka Ağustos itibariyle konut kredisi faizlerini indirdi!


Geri Dön