18 / 04 / 2024

devremülk sahibi olmak

devremülk sahibi olmak

Devremülk nasıl alınır? sorusuna, mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere alınır cevabını verebiliriz...

Sur Yapı Tatil Evleri'nden 20 bin TL'ye devre mülk sahibi olma fırsatı!

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen ve ön talep toplama sürecinde olan Sur Yapı Tatil Evleri Antalya projesinde 20 bin TL'ye devremülk sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Ucuza mülk sahibi olmak isteyenlere icradan satılık fırsatlar!

Basın İlan Kurumu tarafından icra ilanları yayınlanıyor. Ucuza mülk sahibi olmak isteyen binlerce kişi icradan satılık ilanları araştırıyor. İşte icradan satılık fırsatlar...

Devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk satın alan vatandaşlar zaman zaman devremülk sahibi kişi veya firmayla uyuşmazlık yaşayabiliyor. Peki, devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Ihlara Termal Tesis Aksaray devremülk fiyatları

Aksaray Güzelyurt ilçesinin Yaprakhisar Köyü'nde hayata geçen Ihlara Termal Tatil Köyü'de 10 yıllık devremülk daire sahibi olunabiliyor. Termal tesis birbirinden bağımsız 30 farklı binadan oluşuyor.

Mudurnu Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da tapulu arazi üzerinde inşa edilecek olan Borvo Termal Tatil Köyü'nde inşaat başlıyor. Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk sahibi olunuyor.

Devremülk üzerinde ortaklığın giderilmesi!

Devremülk hakkı ancak mesken nitelikli, kat mülkiyetine veya kat irtifakına çevrilmiş yahut müstakil yapılarda kurulabiliyor. Peki, devremülk üzerinde ortaklık giderilebilir mi? İşte, devremülk üzerinde ortaklığın giderilmesi!

Devremülk hakkının şartları!

Bir kişinin yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk devremülk olarak biliniyor. Devremülk tesisi için bazı şartların sağlanmış olması gerekiyor. İşte, devremülk hakkının şartları!

Devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?

Termal kaplıcalarda devremülk sistemi ekonomik bir sistem olarak biliniyor. Kısa süreli tatillerde her sene çok sayıda kişi devremülk sisteminden faydalanıyor. Peki, devremülk üzerinde şufa hakkı kullanılabilir mi?

Devremülk sahibinin hakları!

Devremülk hakkı; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan yılın belirli dönemlerinde yararlanma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk alıcısı ile satıcısı arasında yapılan sözleşmeye devremülk sözleşmesi deniyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlamak mümkün. Peki, devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır? İşte, devremülk kullanım süresi!

Devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devre mülk hakkı, devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

devremülk sahibi olmak Haberi

devremülk sahibi olmak


Devremülk nasıl alınır?


Devremülk nasıl alınır? sorusuna, mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere alınır cevabını verebiliriz. Devremülk irtifak hakkını içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak karşımıza çıkıyor.


Devremülk üyesi, devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere deniyor. Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Devremülk üyeliği, devremülk tapusu ile devlet güvencesi altına alınıyor.


Devremülkler de diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu oluyor. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsıyor. Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir...