28 / 03 / 2024

dhmi milas havalimanı açıklaması

dhmi milas havalimanı açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan Milas - Bodrum Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesindeki "avans" iddialarına yanıt verdi...

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

DHMİ'den 'Atatürk Havalimanı salgın hastanesi' açıklaması!

DHMİ Atatürk Havalimanı'na yapılan hastanenin, havalimanı operasyonlarını olumsuz etkilemediğini açıkladı. DHMİ'den yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nındaki pistlerin, İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği için devre dışı bırakıldığı belirtildi...

Diva Bülent Ersoy Bodrum'dan ev aldı!

Bodrum Milas Havalimanı'nda görüntülenen Diva Bülent Ersoy, Bodrum'dan ev aldığını söyledi. Ersoy, evin fiyatının normal olmadığını söyledi.

DHMİ, İstanbul Havalimanı şantiyesindeki kötü koşulları kabul etti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İstanbul Havalimanı şantiyesindeki kötü koşulları kabul etti: 'Son derece haklısınız'...

DHMİ'den Yeni Havalimanı'nın açılışının ertelendiği iddialarına yanıt!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanının açılışı için tarihin 29 Ekim 2018 olduğunun altını çizerek, "O tarihte bu havalimanımız açılacak." dedi.

Bodrum Havalimanı’na 15 milyon dolar yatırım!

Dünyanın önde gelen iş jeti bakım hizmeti kuruluşu İsviçreli AMAC Aerospace, Milas - Bodrum Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi ve bakım merkezi açtı.

Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı!

Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı. Terminalin tasarruf amaçlı olarak 31 Mart 2017 tarihine kadar kapatıldığı açıklandı.

Flavour Market, Milas Bodrum Havalimanı'nda açıldı!

TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA, en yeni mekanı Flavour Market'i Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hizmete açtı.

ATÜ Duty Free, Milas-Bodrum Havalimanı'nda mağaza açtı!

ATÜ Duty Free'den yapılan açıklamaya göre yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Milas-Bodrum Havalimanı'nda yolcu trafiği artarken, şirket mağaza sayısına bir yenisini daha ekledi.

Amac Aerospace, Milas Havalimanı’nda hangar açacak!

Dünyanın en büyük özel sermayeli VIP uçak dönüşüm ve bakım merkezi olan AMAC Aerospace, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. Firma, Bodrum- Milas Uluslararası Havalimanı’nda yeni hangar açıyor.

TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nı 2035 sonuna kadar işletecek!

DHMİ tarafından açılan ihaleyi kazanan TAV, Milas- Bodrum havaalanın dış hatlar terminalini işletmeye başladı. TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nı 2035 sonuna kadar işletecek.

dhmi milas havalimanı açıklaması Haberi

dhmi milas havalimanı açıklaması


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan Milas-Bodrum Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesindeki "avans" iddialarına yanıt verdi.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, söz konusu ihalede, komisyon başkanı ile komisyon üyesinin arasında geçen konuşmanın, ihale şartnamesi ve sözleşmesi gereği ihale sonucunda elde edilecek imtiyaz gelirinden alınacak yüzde 20 peşinatın, Genel Müdürlüğün bütçesi çerçevesinde nasıl kullanılabileceğine ilişkin olduğunu bildirdi. 


 Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Milas-Bodrum Havalimanı Terminalleri'nin işletme hakkının devri ihalesinin 21 Mart 2014 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğünde yapıldığı hatırlatıldı.


Söz konusu ihalede, açık arttırmayla teklifler alınırken firmalardan birinin isteği ile verilen arada ihale komisyonu başkanı ile bir komisyon üyesi arasındaki sohbetin haber haline getirilerek servis edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Konuşmaların içeriği ile ilgisi olmayan 'İhaledeki 'avans'...