23 / 04 / 2024

DHMİ'den 'Atatürk Havalimanı salgın hastanesi' açıklaması!

DHMİ'den 'Atatürk Havalimanı salgın hastanesi' açıklaması!

DHMİ Atatürk Havalimanı'na yapılan hastanenin, havalimanı operasyonlarını olumsuz etkilemediğini açıkladı. DHMİ'den yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nındaki pistlerin, İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği için devre dışı bırakıldığı belirtildi...



Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Atatürk Havalimanı'ndaki pistlere ilişkin ilk kez bir açıklamada bulundu. O açıklamada da 14 milyar TL'lik pistin İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ileri sürülerek "devre dışı" bırakıldığı ifade edildi. Akıllara takılan yeni soru işe şöyle; 'İstanbul Havalimanı'nın yapımı planlanırken yıllarca, milyonlarca yolcuya hizmet eden Atatürk Havalimanı ve pistleri hesaba katılmadı mı?'

Sözcü'de yer alan habere göre; kapatılan Atatürk Havalimanı'nın 2 milyar dolar değerindeki iki pistinin üzerine inşa edilen bin yataklı Yeşilköy Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor.

DHMİ de Atatürk Havalimanı’ndaki pistlere ilişkin ilk kez bazı detaylara değinerek açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL HAVALİMANI’NI ETKİLEDİĞİ İÇİN KAPATILMIŞ

Atatürk Havalimanı’ndaki 17/35 pistlerinin İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına sebep olduğu iddiasıyla devre dışı bırakıldığının belirtildiği açıklamada, “Atatürk Havalimanı 17/35 pistleri İstanbul Havalimanı’nın tam kapasite ile faal olduğu 6 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar kullanılmamıştır. Bahse konu pistler İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

HASTANENİN ATATÜRK HAVALİMANI OPERASYONLARINA ETKİSİ BULUNMUYOR

Atatürk Havalimanı pistinde inşaatı devam eden Yeşilköy Hastanesi'ne ilişkin de bilgi verilen açıklamada hastanenin Atatürk Havalimanı operasyonlarına etkisinin olmadığı dile getirilerek, şu ifadeler kullanıldı:

- "Atatürk Havalimanında gerçekleşen sınırlı sayıdaki uçuş operasyonları için  05/23 pisti kullanılmaktadır.

- Devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen Hastane’nin Atatürk Havalimanı operasyonlarına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

- Aktif olarak kullanılan 05/23 pistinden park alanları, Genel Havacılık terminali ve bakım hangarlarına uçak trafiklerini yönlendirilebilecek alternatifli taksi yollarımız bulunmaktadır.

- Öte yandan Annex-14'te belirtilen tüm şartlara uygundur ve herhangi bir mania teşkil etmemektedir.

- Bir diğer husus da, yapımı devam eden imalatların elektronik, seyrüsefer ve radar cihazlarına hiçbir olumsuz etkisi yoktur."

YENİ SORU

Konuyla ilişkin akıllara gelen yeni soru ise şöyle; "İstanbul Havalimanı’nın yapımı planlanırken yıllarca, milyonlarca yolcuya hizmet eden Atatürk Havalimanı ve pistleri hesaba katılmadı mı?"

Özgür Karabat'tan Atatürk Havalimanı'na yapılan hastaneye ilişkin açıklama!

İstanbul'un yeni hastanelerinde kaba inşaat bitti!

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Sancaktepe'deki pandemi hastanesi inşaatında son durum ne?


Geri Dön