19 / 04 / 2024

dijital kimlik

dijital kimlik

Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde 100 bin konutu devlet eliyle dönüştürmeyi planlayan proje için Afet İşleri uzmanları 7 yıl çalıştı. Ancak DPT'den onay çıkmayınca proje rafa kalktı. Son umut AB kaynakları

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

e-Devlet’te yeni dönem! Askerliğim, Dijital kimlik, çevrim dışı giriş...

e-Devlet, yenilenmeye devam ediyor.  Sisteme Dijital Kimlik, DETSİS, Askerliğim ve çevrim dışı giriş gibi onlarca özellik ekleniyor. İşte detaylar...

Binalara dijital kimlik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği’yle birlikte her binaya barkod kod verecek. 

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi bir an önce çalışmalı!

2011’de başlayan, Binalarda Enerji Kimlik Belgesi Uygulaması Mayıs 2017 tarihinden itibaren genele yayılıyor.

Gayrimenkulde Dijital Pazarlama semineri 2 Şubat'ta!

GYODER Gayrimenkulde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi eğitim semineri 2 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Enerji kimlik belgesiz bina satılamayacak!

Enerji Kimlik Belgesi olmadan binaların alım satımı yapılamayacak. Enerjikimlikbelgesi.com Kurucu Ortaklarından Enerji Verimliliği Uzmanı Ilıcalı, 2 Mayıs'tan itibaren başlayacak zorunluluğun 2011 'den önce ruhsat alınmış binalar için de geçerli olduğu uyarısında bulundu.

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu başlıyor!

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binanın alım-satımı 2 Mayıs'tan itibaren yapılamayacak Bu tarihten itibaren başlayacak zorunluluk 2011’den önce ruhsat alınmış binalarda geçerli.

Gayrimenkulde Dijital Pazarlama eğitimi 26 Ocak'ta!

GYODER Akademi'nin Gayrimenkulde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi eğitimi 26 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Enerji kimlik belgeli binalar geliyor!

Mayıs ayında yürürlüğe girecek enerji kimlik belgesinin konutlara faydasını değerlendiren uzmanlar, “Eskiden insanlar daire bakarken mutfağı ve salonu nasıl diye incelerdi. Son zamanlarda mantolama var mı diye soruyorlar yani enerji kimlik belgesi” diyerek konunun önemine vurgu yapıyor.

Dijital banka Atom Bank konut kredili vermeye başladı!

İngiltere'de kurulu ancak hiç şubesi bulunmayan Atom Bank, kredi vermeye başladı. İngiltere'de hiç şube kurmadan açılan, tamamen dijital banka Atom Bank, dijital mortgage adı verilen konut kredisi de vermeye başladı.

Avrasya Tüneli dijital haritalarda yerini aldı!

Avrasya Tüneli, dijital haritalarda da hemen yerini aldı. Yandex, Google, İBB Trafik, Trafi, TomTom gibi uygulamalar harita ve navigasyonlarına tüneli anında eklediler.

Günlük ev sahipleri kimlik uygulamasından habersiz!

Terör saldırıları sonrası güvenlik endişesiyle gündeme gelen ‘günlük ev’lere 678 sayılı KHK ile ‘kimlik zorunluluğu’ getirildi. Ancak bazı ev sahipleri düzenlemeden haberdar bile değil...

dijital kimlik Haberi

dijital kimlik

Büyük Marmara Depremi sonrası dönemin Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Dairesi depremin yaşanma ihtimali en yüksek olan faylardan biri olarak gösterilen ve Elazığ'ın Palu ilçesinden başlayıp Hatay'a kadar uzanan Doğu Anadolu Fay Zonu çevresinde çalışma başlattı. Çalışma kapsamında hem fayın hareketleri hem de fayın 20 ve 30 kilometrelik yakınında bulunan ilçe, köy ve kentlerin yapı stokları incelendi. Uzmanlar 7 yıl boyunca bölgede inceleme yaptı. 100 bin konutu dönüştürerek depreme hazırlayacak proje ortaya çıktı.


YILLIK 50 MİLYON DOLAR

Projenin her yıl 50 milyon dolarlık kaynak ile 10 yılda tamamlanması hesaplandı. Proje kapsamında vatandaştan bir kuruş almadan kimi yerleşim yerleri taşınacak, kimileri ise olduğu yerde dönüştürülerek depreme hazır hale getirilecekti. Proje Devlet Planlama Teşkilatına sunuldu. DPT 2011'de bu projeye onay vermedi. DPT'den onay...