19 / 04 / 2024

Dış politikadaki olumlu gelişmeler inşaat sektörünü etkileyecek mi

Dış politikadaki olumlu gelişmeler inşaat sektörünü etkileyecek mi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, dış politikadaki olumlu gelişmelerin Türkiye için umut verici olduğunu söyledi.

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Son dönemde alınan tedbirler, konut sektöründeki fiyat dengesini önemli ölçüde etkiledi. Bu tedbirler, konut fiyatlarındaki hızlı artışı kontrol altına almanın ötesinde ev fiyatlarını da olumlu bir şekilde etkiledi. Bakanı Mehmet Özhaseki bu konu hakkında bilgi verdi.

Günlük kiralamada yeni dönem! Piyasaya doping olacak

Günlük konut kiralamayla ilgili yasal düzenlemede yeni dönem başladı. İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, yeni düzenlemenin gayrimenkul piyasasına olumlu yansıyacağını, hem kiracıya hem de apartman sakinlerine yarayacağını ifade etti.

Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme: Yatırımcılar o saati dört gözle beklemeye başladı

Orta Doğu'daki tansiyonun yükselmesiyle altın tekrar sığınılacak bir değer haline geldi. FED'in belirlediği faiz oranları da ons altın fiyatının düşük seviyelerden toparlanmasında etkili oldu. Bu durum ülkedeki gram altın fiyatlarını olumlu etkiledi. İşte güncel altın, petrol ve döviz durumları…

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

Yurtiçi piyasalar, seçime olumlu bir zeminde giriyor!

Seçime son bir gün kala Borsa İstanbul’da hareketlilik beklentilerine paralel olarak fazlasıyla yüksek seyrediyor. Ayrıca, cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’nin seçimden çekildiğini açıklaması, seçime ilişkin belirsizliğin kalkacağı düşüncesiyle piyasalar seçime olumlu bir zeminde giriyor.

Siyasetteki olumlu tablo borsaya da yansıdı. BİST 100 endeksi 5.479 puana yükseldi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yeniden altılı masaya dönmesi ile başlayan olumlu hava bu sabahki rakamlara da yansıdı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 87 puan birden yükselerek 5.479 puana yükseldi.

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

Sanayide doğalgaz ve elektrik indirimleri, iş dünyası temsilcilerini olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,  "İndirimlerin özellikle ihracatta rekabetçiliğimize olumlu etkisini göreceğiz dedi.

Borsa günü düşüşle kapattı. 26 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu? Borsada direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,26 değer kaybıyla 5 bin 231 puandan tamamladı. Yurt içi piyasalardaki olumsuz havaya rağmen yurt dışı borsalar gelen olumlu ekonomik veriler ile olumlu seyrediyor.

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!

Petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? AB'nin Rus petrolüne getireceği sınır ne olacak?

Avrupa'da Rus petrolüne getirilecek tavan fiyatın petrol fiyatları üzerinde düşüş baskısı yaratmaya devam etmesi beklenirken Rusya-Ukrayna arasındaki olası bir barışın da fiyatları olumlu etkilemesi bekleniyor.

Konutta fahiş fiyatlar frenlendi! Yüzde 10 düşüş var

Fahiş konut ve kiralar konusunda harekete geçen hükümet, kısa sürede peş peşe attığı adımlar ile konut fiyatlarında yüzde 10'luk gerileme yaşanmasının önünü açtı. Projeler daha hayata geçmeden piyasalar olumlu yönde sinyal verirken, konut fiyatlarındaki düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor.

Gümüşte büyük değer kaybı: 11 lira seviyelerine kadar düştü!

Antalya zirvesi sonrasında yukarı yönlü hareket ederek 12,74 liraya yükselen gümüş dün güne 12,55 liradan başlarken bugün sert düştü. Gümüşün gramı Rusya Ukrayna gelişmelerinde olumlu haberlerin gelmesi ile aşağı yönlü seyrine devam ediyor. İşte 16 Mart 2022 son dakika gümüşün gram fiyatı...

Dış politikadaki olumlu gelişmeler inşaat sektörünü etkileyecek mi Haberi

Dış politikadaki olumlu gelişmeler inşaat sektörünü etkileyecek mi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, hükümetin İsrail ve Rusya ile ilişkileri geliştirmeye yönelik olarak attığı adımlar ile AB ile yeni fasıl açılmasının Türkiye ve bölgesi için umut verici olduğunu söyledi.

Bezci, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde dış politikada yaşanan olumlu gelişmeleri değerlendirildi. İsrail ile imzalanan anlaşmanın Türkiye açısından diplomatik bir başarı olduğunu ifade eden Bezci, “Bu anlaşma, Mavi Marmara ile bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesini sağlayacak olmasının yanı sıra Filistin için de çok önemlidir. Anlaşma kapsamında, konut, hastane, elektrik santrali, su arıtma tesisi ve sanayi bölgesi inşa edilecek ve bölgeye insani yardımlar ulaştırılabilecektir.  Filistin’e uygulanan ambargo Türkiye’nin öncülüğünde büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Tüm bu yaşananlar Orta Doğu için yepyeni bir süreci başlatmıştır” dedi.

Bezci, İsrail’le anlaşmanın yapıldığı...