26 / 04 / 2024

Divan Otel son durum

Divan Otel son durum

Beşiktaş'ta kültür varlığı olarak kabul edilen ve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatı yapan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu.

Divan Talya Oteli'nde son dakika gelişmesi: İnşaat ruhsatının iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin yeniden inşası ve ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Intercity İstanbul Park'ta yapılacak olan otel ve konaklama evlerinde son durum ne?

Sayıştay’ın hazırladığı 2020 raporunda Formula 1 pisti ihalesine ilişkin çarpıcı bir detay yer aldı. 2003'te gerçekleştirilen Formula 1 İstanbulpark ihalesinde pistin yanı sıra otel ve konaklama evleri de inşa edilecekti. Peki o otel inşaatında son durum ne?

İŞ GYO'nun Kadıköy'deki otel projesinde son durum ne?

İş Bankası'na ait iş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) - Tecim Yapı Ortaklığı ile İstanbul'da 2019 Ocak'ta bir otel projesinin inşaatı başlamıştı. Peki, İş GYO'nun arsasındaki otel inşaatında son durum ne? İş GYO, yeni planlarını Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na sundu...

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

G Marin Managed by Divan'da son 14 daire!

Mar Yapı, Bayramoğlu'nda inşa ettiği ve yaşamın başladığı G Marin Managed by Divan projesindeki son 14 daire için 0,64 faiz oranı sunuyor...

G Marin Managed by Divan'da son 14 daire satışta!

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’nda hayata geçirdiği ‘G Marin Managed by Divan’ projesinde 155 bin TL’den başlayan fiyatlarla son 14 daire satışta...

Kuruçeşme Divan Otel'in inşaatı durduruldu!

Beşiktaş'ta kültür varlığı olarak kabul edilen ve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatı yapan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu.

Divan Antalya Talya Otel için karar verildi!

Antalya’da, 1970’li yıllarda inşa edilen ve 1987’de yapılan son 2 katına yıkım kararı verilen Divan Antalya Talya Otel için yeni karar verildi. 

Antalya Divan Talya Otel'e inşaat izni çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. ANTALYA'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya Otel, 5 kat olarak yeniden yapılabilecek.

Ayşe Sağlam ile Zemzem Otel davasında son durum!

Diyelim ki yanı başınıza otel yapılacak. Evinizi satın alıp otel arsasını genişletmek istiyorlar. Satmazsanız ve bir akşam gittiğinizde evinizin ‘buharlaştığını’ görseniz?

Beşiktaş Divan Kurulu Vodafone Arena'yı inceleyecek!

Siyah beyazlı camia, açılışı için gün sayılan Vodafone Arena’da ilk kez buluşuyor. Yılın ilk divan kurulu toplantısı bugün yeni statta yapılacak. Böylece kurul üyeleri stadın son halini yerinde gezip göreme olanağı bulacak.

Ege ve Akdeniz'de bin 318 otel 30 milyar liraya satışa çıkarıldı!

Sektörde yaşanan sorunların kamuoyuna yansıdığından çok daha büyük olduğu belirtildi. İflasın eşiğine gelen turizmciler, tesislerini satmaya başladı. Son aylarda Ege ve Akdeniz sahillerinde 1.318 otel satılığa çıkarıldı.

İnşaat sektörü Adana'daki fuarda buluşacak!

Adana 10. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı 2016 bugün kapılarını ziyaretçilerine açacak. Konuyla ilgili Adana Divan Otel'de fuarın tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Divan Otel son durum Haberi

Divan Otel son durum

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde kültür varlığı olarak görülenve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatına başlayan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni tarafından izinsiz inşaat çalışmaları nedeniyle Koç Holding'e ceza verildi. Kurul, inşaat faaliyetlerini yapan ve yaptıranlar hakkında gerekli işlemler için kurul kararı verilecek. Diğer yandan otelin inşa edildiği alanda İstanbul Boğazı'nı süsleyen erguvan, sakız ve manolya gibi 14 değişik türe ait toplam 87 ağaç bulunurken, 55 ağaç kesildi. 

İşte detaylar:
- Holding, otel inşaatına başladı ancak yapılan kazı esnasında parselde (163 ada, 70, 71 ve 72 parsel) tarihi kalıntılar ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yerinde inceleme yaptı ve...