18 / 04 / 2024

Intercity İstanbul Park'ta yapılacak olan otel ve konaklama evlerinde son durum ne?

Intercity İstanbul Park'ta yapılacak olan otel ve konaklama evlerinde son durum ne?

Sayıştay’ın hazırladığı 2020 raporunda Formula 1 pisti ihalesine ilişkin çarpıcı bir detay yer aldı. 2003'te gerçekleştirilen Formula 1 İstanbulpark ihalesinde pistin yanı sıra otel ve konaklama evleri de inşa edilecekti. Peki o otel inşaatında son durum ne?



2003'te gerçekleştirilen Formula 1 İstanbulpark ihalesinde pistin yanı sıra otel ve konaklama evleri de inşa edilecekti. Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; sözleşmede 2006'da tamamlanması öngörülen otel ve konaklama evleri 16 senedir yapılmadı. 

Sayıştay’ın hazırladığı 2020 raporunda Formula 1 pisti ihalesine ilişkin çarpıcı bir detay yer aldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2003'teyapılan ihale edilen Formula 1 pisti sözleşmesinde otel ve konaklama evleri yapılmasına da imza atıldı. Sözleşmeye göre 2006'da tamamlanması gereken otel ve konaklama evlerinin geçici kabulünün henüz yapılmadığı belirlendi. 

Intercity İstanbul Park ta yapılacak olan otel ve konaklama evlerinde son durum ne?

Sayıştay Raporunun ilgili kısmında şu tespit ve değerlendirmeler bulunuyor: 

İlgili işe ait Vakıflar Meclisi Kararı 6'ncı maddesine göre; “5 km. yarış pisti, otopark, garaj, oteller, konaklama evleri, bakım atölyeleri ve yedek parça üniteleri yapımı” yüklenicinin sorumluluğundadır.
Yüklenici, işe ait projenin tamamlanıp tasdik edilmesinden ve/veya yer tesliminin yapılmasından itibaren 30 ay içerisinde otel ve konaklama evleri de dâhil olmak üzere işi bitirmekle mükellef bulunmaktadır. Aksi takdirde sözleşmesinin feshedilmesi ve kesin teminatının irat kaydedilmesi gerekmektedir.

OTEL VE EVLER YAPILMADI

Yapılan incelemede, 24.07.2003 tarihinde yer tesliminin yapıldığı, 14.10.2003 tarihinde ise proje tasdikinin yapıldığı tespit edilmiştir. Projeler zamanında verilmiş olmasına rağmen, proje tasdik tarihi olan 14.10.2003 tarihinden 30 ay sonraki tarih olan 14.04.2006 tarihinde işin bitirilemediği tespit edilmiş diğer bir ifadeyle otel ve konaklama evleri yapılmamıştır.

CEZA KESİLMEDİ, HİÇBİR GİRİŞİMDE BULUNULMADI

Bu süreç Rapor tarihi itibariyle halen devam etmektedir. İş bitim tarihi üzerinden takriben 15 yıl geçmiş olmasına rağmen idare tarafından sözleşmede öngörülen müeyyideler uygulanmadığı gibi, eksik imalatların yapılmasına yönelik herhangi bir girişimde de bulunulmamıştır.

İlgili işin ihalesinde öngörülen otel, konaklama evlerinin yaptırılması, sözleşmede öngörülen müeyyidelerin uygulanması ve geçici kabulün bir an önce yapılması gerekmektedir.

Intercity İstanbul Park'tan Formula 1 pisti açıklaması!


Geri Dön