18 / 04 / 2024

Divanhane Eski Karakol Binası yıkım

Divanhane Eski Karakol Binası yıkım

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Divanhane Karakol binası Haliçport’un otoparkı için mi yıkılıyor?

İstanbul Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binasının yıkımı İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Tarihi binanın yıkımı konusundaki tartışmalar devam ediyor...

Kasımpaşa'daki Divanhane eski karakol binasının yıkımı mecliste!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan Divanhane eski karakol binası için alınan yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Kasımpaşa'daki Divanhane'de yıkımlar yeniden başladı!

Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Eski Karakol binasında yıkımlar İBB tarafından durdurulmuştu. Söz konusu binada yıkım çalışmaları yeniden başladı. 

Divanhane Eski Karakol Binası'nın yıkımında flaş gelişme!

Tarihi Divanhane Binası'nın, yıkıma maruz kalmasının ardından flaş gelişme yaşandı. Divanhane Eski Karakol Binası'nın duvarları hiltiyle kırılırken proje alanına iş makineleri dahil edildi.

Düzce Akçakoca'daki eski jandarma binası yıkılıyor!

Akçakoca’da Şehir merkezi Hükümet Konağı arkasında bulunan Sağlık Ocağı tarafından kullanılan eski jandarma karakol binası yıkım çalışması başladı.

Erzurum'da eski karakol binası ana sınıfı oldu!

Erzurumun Palandöken ilçesindeki eski karakol binası, ana sınıfına dönüştürüldü. Aziziye Araştırma Hastanesi'ndeki karakolun bahçesindeki karakol başka yere taşınınca bina ana sınıfı olarak kullanılmaya başlandı

Eskişehir’e gar yapılacak mı?

Süleyman Karaman, Eskişehir’e ve hızlı trene yakışan, yolcuların çok daha kolay gidip geleceği bir garın yapımı konusunda anlaşacaklarını umduğunu söyledi

Divanhane Eski Karakol Binası yıkım Haberi

Divanhane Eski Karakol Binası yıkım

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; AKP'li başkanlara seslenerek "Neden ecdad yadigarını önce tamamen yıkıp, sonra taklidini yapıp buna bir de ihya diyorsunuz?" diye soran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Yabancı yatırımcı memnun olsun diye Osmanlı sultanı yapısı yolda kalıyor diye yıkılıp, 10 metre geride taklidi yapılmaz. Vicdan ve tarih affetmez" şeklinde konuştu.

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde yapılan Kasımpaşa'daki Divanhane Eski Karakol Binası'nda yol genişletme çalışması yapılacağı nedeni ile 2 ay önce başlayan hiltili yıkım çalışmaları devam ederken AKP ve İBB arasında yaşanan “ihya” tartışması da hız kesmiyor. 

AKP tarafındna yapılan “Yıkmıyoruz, ihya ediyoruz” savunmasına İBB’den “İhya değil, imha ediyorlar” yanıtı gelmişti. Yıkım çalışmasından...