20 / 04 / 2024

Diyarbakır Havalimanı terminali ne zamana açılacak

Diyarbakır Havalimanı terminali ne zamana açılacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasının yapımı tamamlandı.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında sona gelindi!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında son aşamaya gelindi. 2 yıl önce başlanan havalimanının gelecek ay hizmete girmesi planlanıyor.

Diyarbakır Havalimanı CIP salonu kiraya verilecek!

Diyarbakır Havalimanı'nda bulunan 1.029,69 metrekarelik CIP salonu KDV dahil aylık 14 bin 500 TL muhammen kira bedeli üzerinden açık ihale usulü ile ihale edilerek 31 Aralık 2019 tarihine kadar kiraya verilecek...

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binası 28 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, cumartesi günü Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasını hizmete açacak. Pazar günü ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan, İstanbul’un Fethi Kutlamaları'nda olacak.

Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurtdışı seferi Erbil'e düzenlenecek!

DİYARBAKIR Havalimanı'ndan yurtdışı uçuşları, yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan yeni terminal binası sayesinde gerçekleştirilecek. THY de yarın itibarıyla Diyarbakır-Erbil seferlerine başlıyor.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Cuma günü açılacak!

Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla cuma günü yapılacak.

Diyarbakır Çevre Yolu 2017'de tamam!

Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile Diyarbakır'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı ile çevre yolu inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Havalimanı'nın yeni binası tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasının yapımı tamamlandı.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlanıyor!

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nı, yeni terminal binası hizmete girdiğinde yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Böylece Diyarbakır Havalimanı, yurt dışı uçuşlarına da açılmış olacak.

Diyarbakır Havalimanı terminal binasında sona yaklaşıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Yeni terminal binasıyla Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi olacak" dedi.

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak!

Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Yıl sonunda Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu'nun körüklü terminal binasına sahip ilk havalimanı olacak.

Diyarbakır Havalimanı bölgedeki en büyük havalimanı olacak!

Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Tesisin yakın bir tarihte hizmete açılması için yoğun bir çaba gösteriliyor.

Diyarbakır Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında son aşamaya gelindi. Yıllık 5 milyon yolcu kapasitesi bulunan yeni terminal binasından günde 10 bini aşkın yolcu hizmet alacak.

Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası ne zaman açılacak?

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı'nın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası gelecek ay açılıyor. Böylece yurtdışı seferler de başlayacak.

Diyarbakır Havalimanı terminali ne zamana açılacak Haberi

Diyarbakır Havalimanı terminali ne zamana açılacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası haftaya hizmete girecek.


Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan 300 milyon lira tutarındaki Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlandı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında incelemede bulunarak, havalimanı müdürü ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.


Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Havalimanı'nda, bugüne kadar terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurt dışı seferlerinin, hac dönemi dışında düzenlenemediğini anımsattı.


Diyarbakır'dan artık yurt dışı uçuşlarına başlanılacağını kaydeden Yıldırım, yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yapımı tamamlanan tesisin hizmete girmesiyle yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını vurguladı.


"Gelen turist sayısı artacak"


Bu yatırımın, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde tarihi surları yer...