18 / 04 / 2024

Diyarbakırda OSB istihdamı

Diyarbakırda OSB istihdamı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da öncelikli hedeflerinin, 50 bin çalışanı bulunan bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak olduğunu söyledi.

TOKİ'den Diyarbakır'da 1.404 TL taksitle 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon sıfır konut fırsatı! Asgari ücretliye müjde!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakırda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut satacak. İşte detaylar...

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'de 8 firmaya yer tahsisi!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer OSB’de birçok firmaya yer tahsis edildi. Toplam 348 milyon liraya ulaşan yatırım bedeliyle kurulması planlanan fabrikalarda 3 bin 335 yeni istihdam sağlayacak. 

Diyarbakır Lojistik Merkezi kuruluyor! Arsa tahsisi tamamlandı!

"Diyarbakır Lojistik Merkezi" kurulması için çalışmalara başlandı ve gerekli arsa tahsisi tamamlandı. Toplam 229 hektar alan üzerine kurulacak merkezin yatırım tutarı 123 milyon dolar olup 5.400 kişiye istihdam sağlanacak...

Karacadağ'da 295 hektarlık alanda OSB kuruluyor!

Diyarbakır Şanlıurfa karayolu 20’nci kilometresinde 295 hektar büyüklükteki alanda OSB yapılacak. Yol uzun, çünkü en iyi şartlarda alt yapı çalışmalarının ve tahsislerin yapılması, girişimcilerin tesislerini tamamlayıp üretime başlaması iki yıldan fazla sürecek...

Tatvan'a yeni OSB geliyor!

Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulması planlanan OSB için Diyarbakır OSB'yi inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Karacadağ OSB için ilk adım atıldı!

Diyarbakır'da yaklaşık olarak 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Karacadağ OSB için düğmeye basıldı...

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Edirne Keşan OSB 2023'te faaliyete geçecek!

Edirne'nin Keşan ilçesinde 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve çok sayıda kişiye istihdam sunacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), gıda alanında bölgenin "üretim üssü" olması amaçlanıyor.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 

Eskişehir OSB'de 8 ayda 37 yatırımcıya arsa tahsis edildi!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), yılın 8 ayında 37 yatırımcıya 765 bin metrekare arsa tahsis edildi. OSB'ye ait 32 milyon 406 bin metrekare alanda faaliyette bulunan 642 tesiste 45 bin kişi istihdam sağlıyor.

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

Ezine Gıda İhtisas OSB’ye talep arttı!

Çanakkale’de çalışmaların hızla sürdüğü ve 8 bin kişiye istihdam sağlayacak Ezine Gıda İhtisas OSB’de talep artışı yaşandı.

Diyarbakırda OSB istihdamı Haberi

Diyarbakırda OSB istihdamı

Bakan Cevdet Yılmaz, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve partililerle Organize Sanayi Bölgesini gezdi.


Burada işçiler ve iş yeri sahipleriyle sohbet eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin özellikle de Diyarbakır'ın en önemli meselelerinden birinin istihdam olduğuna dikkati çekti.


"Amacımız daha fazla üretim, istihdam ve ihracat yapmaktır" diyen Yılmaz, "Hükümet olarak GAP Eylem Planı gibi yatırımlarımızı yaparken, istihdamı artırmaya çalışıyoruz. Üzerinde durduğumuz sektörler emek yoğunluğu sektörlerdir. Konfeksiyon başta olmak üzere birçok teşvik unsurlarımız var. İstihdama yönelik bir takım yenilikler getirdik. Bunları önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz. Yeni bir takım istihdam teşvikleri getiriyoruz. Özellikle işbaşında eğitimi desteklemek istiyoruz" ifadesini kullandı.


İşbaşında eğitime önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:


"İşbaşında...