20 / 04 / 2024

dizel otomobil zam

dizel otomobil zam

Otomobil piyasasını 2020 yılından beri etkileyen paraç ve çip krizi sonrası küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalar maliyetleri uçurdu. Benzin dizel ve elektrikli araç fiyatlarına büyük zam geliyor. İşte ayrıntılar...

Sıfır otomobil fiyatları için 'akşam bile zam gelebilir' mesajı! Araba almak için bayilere gidenlere fiyat verilmiyor!

2024 yılı ile birlikte otobil fiyatlarına zam geldi. Araç almak isteyenler bayilerin akşam bile zam gelebilir'' diyerek kendilerine fiyat vermediklerini aktardı. Peki bu durum ikinci el araba fiyatlarını da etkiler mi?

Yerli elektrikli otomobil Togg'a yine zam geldi! Togg fiyat listesi Aralık 2023

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli araçlara bir zam daha geldi. Peki, Togg fiyatları ne kadar oldu?

Mini Clubman'e tek kuruş zam yok! Mini Clubman fiyatları ne kadar?

Geçtiğimiz aylardaki zam rüzgarından nasibini alan Mini Clubman'in Ekim 2023 fiyatları, otomobil sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Peki Mini Clubman'in Ekim 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte Clubman Ekim 2023 fiyatları...

Hyundai'den ekim sürprizi! Hyundai i20'ye zam gelmedi! Araba almak isteyenlere müjde! Güncel Hyundai i20 fiyatları

Son zamanlarda sıfır ve ikinci el otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve yeni düzenlemeler fiyatları etkilemeye başladı. Hyundai i20'ye ekimde zam gelmedi. Peki Hyundai i20 güncel fiyatları ne kadar? İşte Hyundai i20'ye 4 Ekim 2023 fiyat listesi.

Mazda MX-5’e tam 234 bin TL’lik akılalmaz bir zam geldi! İşte güncel Mazda MX-5 fiyatları...

Mazda’nın üstü açık spor otomobil sınıfındaki MX-5 modeline eylül ayında tamı tamına 234 bin 240 TL’lik zam geldi. Bu kapsamda, en ucuz Mazda MX-5’in fiyatı arama motorlarında araştırılmaya başlandı.

Akaryakıta zam değil bu sefer indirim geliyor! Araç sahipleri müjde! O gün herkes deposunu doldursun!

Son zamlarda akaryakıt fiyatlarına üst üste zam geldi. Gelen zamlar fahiş fiyatlar otomobil sahiplerinin canını sıkarken sevindiren haber az önce geldi. Akaryakıta zam değil bu sefer indirim geliyor...

Mini Clubman'in Eylül 2023 fiyatları şaşırttı! Clubman'e bu ay 1 lira bile zam gelmedi!

Geçtiğimiz aylarda peş peşe zam gelen Mini Clubman'in Eylül 2023 fiyatları, otomobil sahibi olmak isteyenleri şaşırttı. Peki Mini Clubman'in yeni fiyatları ne kadar oldu? İşte Clubman Eylül 2023 fiyatları...

Otomobil alacaklar dikkat! Peugeot 5008 modeline bu ay zam gelmedi! Eylül ayı fiyat listesi...

Peugeot 5008'in Eylül ayı fiyatları belli oldu. Yeni açıklanan fiyat listesine göre bu ay Peugeot 5008'e zam gelmedi. 

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

İkinci el ve sıfır araç otomobil piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi. Fahiş fiyat artışları birden kesilirken, eylül ayında bazı otomobil fiyatlarına zam yapılmaması bekleniyor.

Mazda CX-5 ağustos fiyatları resmen fırladı! Öyle bir zam geldi ki fiyatı neredeyse ikiye katlandı!

Ağustos ayının gelmesi ile birlikte otomobil fiyatlarına da peş peşe zam gelmeye başladı. Mazda CX-5 otomobil markasına ağustos ayında öyle bir zam geldi ki adeta fiyatı ikiye katlandı. Peki Mazda CX-5 Ağustos fiyatı ne kadar? İşte Mazda CX-5 24 Ağustos 2023 fiyat listesi.

Mitsubishi Space Star'a 48 bin TL zam geldi! 22 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, popüler modeli Space Star'a bu ay 48 bin TL zam geldi... Hemen bakın... İşte ayrıntılar...

Honda Type R modeline gelen zammı duyanlar şaştı kaldı! Tamı tamına 178 bin 500 TL zam geldi!

Dünyanın en köklü otomobil üreticilerinden Honda, Türkiye’deki modellerinin fiyat listesini güncelledi. Ağustos ayı kapsamında gelen güncelleme sonrası Honda’nın Type R modeline tam 178 bin 500 TL zam yaptığı öğrenildi.

SsangYong Korando'ya neredeyse 100 bin TL zam geldi! 21 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Türkiye'nin otomobil sektöründeki önemli markalarından biri olan SsangYong, Korando modeline zam yapma kararı aldı. İşte ayrıntılar...

dizel otomobil zam Haberi

dizel otomobil zam

Otomobil üretiminde artan maliyetler hem geleneksel içten yanmalı motorlu araçların hem de elektrikli araçların fiyatlarının artmasına sebep olacak. Uzmanların incelediği verilere göre; üretim maliyetlerindeki artış elektrikli araç piyasasında durgunluğa neden olacak.

Dünyayı 2 yıl boyunca etkileyen pandemi süresince, elektrikli araçların üretimi için gerekli hammaddelerin maliyeti, pandemi öncesinin iki katından fazlaya yükseldi. Maliyetteki artışlar, General Motors ve Tesla gibi büyük üreticilerden, Lucid ve Rivian gibi start-up lara kadar, otomobil üreticilerinin yeni araçların fiyatlarında artışa gitmesine neden olacak.

2022 Mayıs ayında bir elektrikli aracın ortalama maliyeti araç başına sekiz bin 255 dolara yükseldi. 2020 yılının Mart ayında bu sayının üç bin 381 olduğu düşünülürse bu durum yüzde 144 artış demek oluyor.

Üretimde kullanılan madenlerden nikel, kobalt, lityum gibi, elektrikli araçların çalışabilmesi için ana parça...