29 / 03 / 2024

doğal sit alanı kanunu

doğal sit alanı kanunu

Doğal oluşumlar sonucu ya da insan müdahalesi ile yapılan düzenlemeler sonucu koruma değerine sahip alanlara doğal sit deniyor. İşte, doğal sit alanı kanunu!

1. derece doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanları; kendiliğinden oluşmuş sit alanları olarak biliniyor. Bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor. Peki, 1. derece doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları nelerdir?

Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı 1789 Ada 1 Parsel, 1790 Ada 1 Parsel Ve 1791 Ada 3 Parsele İlişkin Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Manyas Kuş Cenneti kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi!

Balıkesir ili, Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Manyas Kuş Cenneti Doğal Sit Alanı, kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bolu ve Giresun'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bolu ili Seben ilçesi sınırları içerisinde yer alan Seylik Mağaraları Doğal Sit Alanı ve Giresun ili Keşap ilçesinde yer alan Şahinkaya Tepesi Potansiyel Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Muğla Sığla Ormanları koruma alanı olarak tescillendi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçelerinde yer alan, Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Doğal Sit Alanı ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edildi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

doğal sit alanı kanunu Haberi

doğal sit alanı kanunu

Doğal sit alanı kanunu!

Doğal oluşumlar sonucu ya da insan müdahalesi ile yapılan düzenlemeler sonucu koruma değerine sahip olan yer üstünde, yer altında ya da su altında bulunan alanlar doğal sit alanları olarak karşımıza çıkıyor.  Doğal sit alanları kendi içinde 3 grupta inceleniyor. 


Sit alanlarında yapılacak olan koruma amaçlı amaçlı imar planları ile ören yerlerinde gerçekleştirilecek çevre düzenleme projelerinin hazırlanma, süreci ve hazırlanması Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik hükümleri geçerli sayılıyor. 


Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile ilgili hükümlere yer verilen kanun, 2 Mayıs 2013 tarihinde 28638 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte sit alanları kanunu!


TABİAT VARLIKLARI VE DOĞAL SİT ALANLARI İLE ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİNDE BULUNAN...