25 / 04 / 2024

Doğal sit yapılaşma koşulları

Doğal sit yapılaşma koşulları

Doğal sit alanları ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekiyor. Bu alanlarda yapılaşmaya belirli izinler dahilinde izin verilebiliyor. İşte, doğal sit alanları yapılaşma koşulları!

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Bodru ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Antalya Selinus Sahili’ne yapılaşma izni!

Antalya Gazipaşa’da yer alan Selinus Sahili 5 yıldızlı otellere açılıyor. Doğal sit alanı olan 2 kilometrelik sahilde yüzde 80 yapılaşma izni verildi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı kesin korunacak!

Antalya ili, Serik ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal sit yapılaşma koşulları Haberi

Doğal sit yapılaşma koşulları

Doğal sit alanları yapılaşma koşulları!

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünleri, bulundukları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor. 


Sit alanları, kent ve kent kalıntıları, kültür varlıklarının yoğun olarak bulunduğu sosyal yaşama konu olmuş veya önemli tarihi hadiselerin yaşandığı yerler oldukları için korunması gerekli olan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Sit alanlarının korunmasına dair uygulanması gereken usul ve esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında açıklanıyor. 


Doğal sit alanları ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekiyor. Bu alanlarda yapılaşmaya belirli izinler dahilinde izin verilebiliyor. İşte, doğal sit alanları yapılaşma koşulları!


DOĞAL SİT ALANLARI KORUMA VE KULLANMA KOŞULLARI:

Doğal (Tabii) Sit: Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve...