19 / 04 / 2024

Doğalgaz fiyat

Doğalgaz fiyat

Petroldeki düşüş doğal gazı da düşürecek. Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk, petrol fiyatlarındaki düşüşün, BOTAŞ’ın doğalgaz ithalat fiyatlarına ise 2015’in başlarında yansımaya başlayacağını söyledi.

Doğalgaz, konut ve sanayide en ucuz yakıt olma özelliğini koruyor!

Doğalgaz, konut ve sanayide en ucuz yakıt olma özelliğini korumaya devam ediyor. Verilere göre doğalgaz; kömür, odun ve elektrik olmak üzere 4 enerji türünün en avantajlısı oldu.

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Mayıs ayı fiyat istatistikleri resmen açıklandı: Fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu!

Mayıs ayı fiyat istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklandı. Açıklanan detaylara göre Mayıs ayında fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu...

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından önemli açıklamalarda bulunarak, "Bir sene boyunca konutlarımızdaki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz olacaktır” dedi. Peki; İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

Doğalgaz fiyatı 2 bin Euro’yu geçti! Savaşla rekor geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından Batılı ülkeler pek çok yaptırım uygulamasıyla beraber doğalgaz rekor kırdı.

Doğalgaz fiyat Haberi

Doğalgaz fiyat

Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk, petrol fiyatlarındaki düşüşün, BOTAŞ’ın doğalgaz ithalat fiyatlarına 2015’in başlarında yansımaya başlayacağını söyledi.


Aktürk, AA muhabirine, Türkiye’nin uzun vadeli kontratlarındaki doğalgaz alım fiyatlarının ham petrol ürünlerine endeksli olduğunu anımsattı.


Özel sektördeki ithalat fiyatlarının, gaz ithal edilen ülkelerle yapılan pazarlıklara bağlı olduğunu ifade eden Aktürk, doğalgaz kontratlarındaki tutarların 6 ve 9 aylık ortalamalarla belirlendiğini söyledi.


Uzak Doğu pazarlarında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatlarının petrol fiyatıyla eşitlendiğine dikkati çeken Aktürk, " Petrol fiyatlarının düşmesi, BOTAŞ’ındoğalgaz ithalat fiyatlarına 2015’in başlarında yansımaya başlayacak. Artık, gazla bir santral çalıştırmakla, petrol ürünleriyle santral çalıştırmak arasında fiyat farkı kalmadı. Bu yüzden dünya LNG fiyatlarında da bir gevşeme yaşanacak" dedi.


"Doğalgaz fiyatları 4-6 ay içerisinde düşmeye başlayacak"


IHS Enerji Danışmanlığı Şirketi Doğalgaz Analisti Benjamin Gage de  petrol fiyatlarındaki...