25 / 04 / 2024

doğalgaz krizi çimento

doğalgaz krizi çimento

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

Doğalgaz krizi kapıda! Fiyatlar zirveyi gördü! İşte detaylar!

ABD'de doğalgaz vadeli fiyatları, 2008 yılından bu yana ilk kez 10 doların üzerine çıktı. Stokların kış talebini karşılamaya yetmeyeceğine dair endişeler artıyor. İşte detaylar!

Avrupa’daki doğalgaz krizi Antalya’nın işine geldi! Günlük 21 Euro ile doya doya tatil imkanı

Avrupa’da yaşanması öngörülen doğalgaz krizi Antalya’daki turizmcilere fırsat doğurdu. İşte günlük 21 euro ile doya doya tatil imkanına dair detaylar!

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Rusya Ukrayna krizi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını uçurdu. Hollanda'da fiyatlar yüzde 30'dan fazla yükseliş kaydetti.

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla beraber Avrupa'da doğalgaz fiyatları, yalnızca bir gecede yaklaşık olarak yüzde 30'dan fazla artış yaşadı. Doğalgaz fiyatları, 118 dolarla kadar ocak ve Şubat ayının zirvesine oturdu. doğalgaz fiyatları en son 2021 senesinde 180 doları görmüştü.

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

Türkiye'nin yer altı depolarında 16 günlük doğalgaz stoğu bulunuyor!

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Kars Yenişehir Konutları'nda doğalgaz krizi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Kars Merkez Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan TOKİ konutlarının bir kısmının doğalgazı, bazı abonelerin borçlarını ödememesi nedeniyle kesildi.

Taner Yıldız: Doğalgaz tedarikinde krizi inşallah yaşamayız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doğalgaz tedarikine ilişkin, "Öngörüm böyle bir krizi inşallah yaşamayız ama 'Böyle bir ihtimal var mı?' derseniz, Ukrayna'dan kaynaklanabilecek böyle bir durum var" dedi.

Kırgızistan'da doğalgaz krizi sürüyor!

Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan Kırgız Gaz şirketinin 40 milyon dolarlık borcuyla Gazprom'a satılmasının ardından ülkenin güney bölgelerine altı aydır doğalgaz verilemezken, hükümet, Gazprom'dan bölgenin ihtiyacının karşılanmasını talep etti.

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

doğalgaz krizi çimento Haberi

doğalgaz krizi çimento

Doğal gaz kesintisi en fazla enerji tüketiminde bulunan ikinci sektör konumunda olan çimentoda fırınlarda arıza korkusunu gündeme getirdi. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından aktarılan bilgiye göre, 56 entegre tesisin üretim gerçekleştirdiği sektörde, doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının şehirlere göre üretime ara vereceğine dikkat çekilirken, bu durumun fırınların içindeki tuğlalara zarar verme riski oluşturduğu belirtildi. Doğal gaz alamadığı için fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fabrikanın 9 aya kadar üretimden kopabileceği ifade ediliyor.  

Enerji yoğun bir endüstri olan çimentoda doğal gazla, döner fırınların tavlama şeklinde belirtilen ilk ateşlenmesi sürecinde önemli bir role sahip olduğuna vurgu yapan ÇEİS yetkilileri, “Söz konusu ateşlemenin fuel oil kullanılarak da yapılması mümkün, ancak bu...