25 / 04 / 2024

doğuya cazibe yatırımları

doğuya cazibe yatırımları

Bakan Akdağ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik açıdan gelişme ihtiyacı bulunan illere yönelik yatırım teşvik planı olduğunu açıkladı.

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Kod Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Kod Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Seyit Doğan ve Rıdvan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Doğan Grup Ankara'da inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Doğan Grup, başarılı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Doğan Grup CEOS'u Erdoğan Yıldırım, kent genelinde yapılan yatırımları anlattı. 

Lorin Proje Yatırımları Anonim Şirketi Acıbadem Şubesi açıldı!

Lorin Proje Yatırımları Anonim Şirketi Acıbadem Şubesi 50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Yıldırım tarafından açıldı.

Doğru Grup Gayrimenkul Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

Doğru Grup Gayrimenkul Yatırımlar Anonim Şirketi Beykoz’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Kendal Polat tarafından kuruldu.

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

doğuya cazibe yatırımları Haberi

doğuya cazibe yatırımları


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Başbakanımız Binali Yıldırım, Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve bana bir vazife verdi. Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane bölgesi, hükümetimizin 23 ilden oluşan cazibe merkezi olarak ilan ettiği 5 bölgeden biri. Amacımız, bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün arttırılması, yatırım, üretim ve istihdamın arttırılması." dedi.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.


Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik açıdan gelişme ihtiyacı bulunan illere yönelik yatırım teşvik planı olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:


"Erzurum'da bu meselenin üstünde durmaya devam edeceğiz. AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı yatırımlar, bu son cazibe merkezleri programıyla taçlanacak. Bir bölgenin kalkınması için oranın altyapısının tanzim edilmesi gerekir. Orada sağlık, eğitim, ulaşım altyapısının iyi olması önemlidir....