26 / 04 / 2024

doların yükselmesi

doların yükselmesi

Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından önemli ölçüde güçlenen dolar, aralık ayı ortasında son 14 yılın zirvesine yükseldi. Trump'ın, 4 yıl sonra yeniden seçilebilmek için doların güçlenmesine izin vermeyeceği belirtiliyor.

Elinde altını ve doları olanların yüzü güldü! Yatırımcılara son dakika şoku!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve doların kazandırdığı belirlendi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok artış gösteren yüzde 24,48 ile Borusan Yatırım ve Pazarlama olarak açıklandı. İşte yatırımcıların merak ettiği o rakamlar...

Dolar 31 TL'ye merdiven dayadı! 24 saat sonra doların yönü resmen belli olacak! Son dakika dolar/TL kuru

21 Şubat Çarşamba dolar/TL kuru rekor yükselişle 31 TL'ye merdiven dayadı. Dolarda son dakika gelişmeler yakından takip edilirken gözler yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. 

Altında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde! 16 Şubat 2024 altın fiyatları

Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları bugün yükselişe geçti. Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Şubat 2024 gram altın kaç TL? 16 Şubat 2024 altın fiyatları.

5 yılda dolar yüzde 546, Euro yüzde 502, gram altın yüzde 928 arttı!

2018 yılından 2023'e kadar dolar kuru yüzde 546 artış gösterirken, gram altın yüzde 928 oranında, Euro kuru ise yüzde 502 artış gösterdi. Yine söz konusu 5 yılda litre fiyatı otogazda yüzde 500, benzinde yüzde 537, motorinde yüzde 687 arttı.

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası 1 doların 39.62 TL olacağını açıkladı! Son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Piyasa katılımcıları anketinde 1 doların yıl sonunda 39.62 TL olacağı açıklandı. Peki son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? İşte 26 Kasım 2023 dolar kuru...

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların şu andaki konumunun çok değerli olduğunu belirterek,  doların yükseleceği tarihi ve geleceği zirveyi açıkladı.

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Merkez Bankası doların 3 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Doları olan olmayan herkes buz kesti! Şimdi bakın!

Elinde dolar olanlar, dolar alacak vatandaşlar ve yatırımcılar sık sık doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde dolar tahminini duyurdu. Peki dolar kaç TL olacak? Bugün 1 dolar kaç lira? İşte 17 Eylül 2023 dolar kuru...

Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek!

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek! Dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç lira?

Doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! Doları olanlar bu tarihi not alın! Son dakika!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından döviz kurları yükselmeye başladı. Vatandaşlar ise doların yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Ünlü ekonomist doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı. 

doların yükselmesi Haberi

doların yükselmesi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, 4 yıl sonra yeniden seçilebilmek için doların güçlenmesine izin vermeyeceği belirtiliyor.


ABD'de, geçen kasımda yapılan başkanlık seçimlerini Trump'ın kazanmasının ardından önemli ölçüde güçlenen dolar, aralık ayı ortasında son 14 yılın zirvesine yükseldi.


Yatırımcıların dolara yönelmesinde, Trump'ın geniş kapsamlı vergi indirimleri ve altyapı yatırımlarının ülkedeki büyüme ve enflasyon hızını yükselteceği beklentisi etkili olmuştu. Buna karşın yatırımcıların dolar iştahı uzun sürmedi.


Son 10 yılın en kötü ocak ayını yaşayan dolar, kademeli bir şekilde düşerek seçim sonrası gelen kazançlarının tümünü geri verdi. Söz konusu düşüş eğiliminde, Trump ve ekonomi takımının doların aşırı değerli olduğuna yönelik açıklamaları önemli rol oynadı.


"Doların güçlü olması bizi öldürüyor"

Hayatının büyük bölümünü iş adamı olarak geçiren Donald Trump, 17 Ocak'ta Wall Street Journal'a verdiği mülakatta, "Para birimimiz çok...