24 / 04 / 2024

dolgu alanları üçüncü kişilere mi devrediliyor

dolgu alanları üçüncü kişilere mi devrediliyor

Danıştay 8’inci Dairesi, belediyelerin inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarını döktükleri dolgu alanlarının üçüncü kişi veya şirketlere devredilmesi uygulamasını iptal etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü konumunu koruyor. Akiş GYO, kurumsal yönetimde başarısını 9,64 notuyla  ortaya koydu. İşte ayrıntılar...

Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek! Sosyal yardım alanlar da ikramiye alabilecek mi? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023 tarihine özel emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verileceğini açıkladı. Peki, sosyal ardım alanlar da ikramiye alabilecek mi? İşte konuya ilişkin detaylar..

Düşler Vadisi Riva'da ticari alanlar yüzde 50 peşin, yüzde 0.99 faiz oranıyla satışta!

Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi projesinde ticari alanlar satışa çıktı. Riva'nın tek ve en değerli göl manzaralı ticari alanları; yüzde 50 peşin, yüzde 24 ay 0.99 faiz oranıyla satışa sunuldu.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Rize'de dolgu alanlarındaki binalarda yıkım tehlikesi!

Gürcistan'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Karadeniz'in 4'üncü derece deprem riski bölgesinden 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesiyle gözler bölgede dolgu alanındaki binalara çevrildi.

Konut fiyatları 2018’in üçüncü çeyreğinde artacak!

Teşviklerin etkisiyle stoklar hızla eriyecek, şimdi konut satın alanlar çok ama çok karlı çıkacak. Döviz ve inşaat maliyetlerinde devam eden artışın etkisiyle yeni yapılacak konutlarla birlikte 2018 yılının üçüncü çeyreğinde hızlı fiyat artışları görülecek. 

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

İstanbul’da dolgu alanlar 2.55 kilometreye ulaştı!

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

Zeytinburnu, İstanbul'un en değerli 4’üncü ilçesi oldu!

Yaklaşık 5,2 milyar metrekare alana sahip İstanbul'da, yol ve göl gibi değer atanması mümkün olmayan alanlar dışında kalan arsa ve arazilerin toplam değeri 2 trilyon dolar. Son verilere göre Zeytinburnu, İstanbul'un en değerli 4’üncü ilçesi oldu.

İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı!

İstanbul Boğazı’ında yer kazanma çalışmaları nedeniyle başlatılan dolgu alanlarıyla ilgili düzenlemeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı.

dolgu alanları üçüncü kişilere mi devrediliyor Haberi

dolgu alanları üçüncü kişilere mi devrediliyor

Danıştay, yılda yaklaşık 300 milyon dolarlık rantın döndüğü hafriyat işinin belediyelerce üçüncü şahıslara verilmesi uygulamasını sona erdirdi.


Orman Mühendisleri Odası, 18 Nisan 2014’te hafriyat alanlarının işletmesinin belediyelerce üçüncü kişilere verilmesi uygulamasının kaldırılması için Danıştay 8’inci Dairesi’ne dava açtı. Daire, yürütmenin durdurulması isteminin kısmen kabulüne, kısmen ise reddine karar verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.


EKONOMİK DEĞER İFADE ETMİYOR


Dava, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda görüşüldü. Mühendisler Odası, madencilik faaliyetleri sonrasında idareye teslim edilen veya terk edilen doğal yapısı bozulmuş orman alanlarının hiçbir ekonomik değer ifade etmeyen inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarıyla doldurulduğunu kaydetti. Oda ayrıca, bu faaliyetin maden ve taş ocaklarından ekonomik değeri bulunan madenlerin çıkarılmasına yönelik bir işletme şekli olmadığını savundu.


YENİDEN AĞAÇLANDIRILACAKLAR


Oda, dolgu alanlarının işletme hakkının dolaylı yoldan...