26 / 04 / 2024

döviz piyasası gayrimenkulü etkiliyor mu

döviz piyasası gayrimenkulü etkiliyor mu

Döviz piyasalarındaki hareketlilik ilk olarak gayrimenkul sektöründe görülüyor. Konut fiyatları önce duraksar, sonra enflasyon karşısında yavaş yavaş gerilemeye başlar.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Döviz kurları patladı! Dolar bugün ne kadar? 25 Ağustos 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!    

Bugün, 25 Ağustos Cuma günü, dolar ve euro kurları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Döviz piyasasını yakından izleyenler, güncel dolar ve euro fiyatlarını araştırıyor.

Dolar, euro ve sterlinde son dakika fiyatlar! İşte anlık döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları özellikle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz piyasasının yönünü tayin edecek tarihi gün geldi. Tüm dünyanın gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, faiz kararı öncesi dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar?

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin ne kadar oldu? Son dakika döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları hafta sonu da yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Döviz piyasası önceki haftayı yükselişle kapattı. Yeni haftada kritik FED faiz kararı döviz ve altın piyasasının yönünü tayin edecek. İşte dolar, euro ve sterlin fiyatları...

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

Seçim öncesi Kapalıçarşı’da hareketli saatler! Döviz bozdurmak isteyen Kapalıçarşı’ya koşuyor!

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde döviz piyasasında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Döviz kurlarında Kapalıçarşı ile bankalar arası piyasa arasındaki farkın giderek açılması nedeniyle döviz bozdurmak isteyenler soluğu Kapalıçarşı’da alıyor.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

Döviz piyasasında neler oldu? Dolar bu hafta ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Gözler döviz piyasasında...

Son zamanlarda milyonlarca kişi dolar kurunu sıkı takip altına aldı. Fed'in 50 baz puanlık faiz kararı ile ilgili gelen haberlerle piyasalarda bir hareketlenme yaşandı. Peki döviz piyasasında bu hafta neler oldu? Dolar bu hafta düşecek mi, yükselecek mi? Gözler döviz piyasasında...

Döviz piyasası güne hareketli başladı! Euro/TL değer kazandı!

Geçtiğimiz hafta FED'in faiz kararından sonra döviz piyasası yükselişe geçti. Peki Euro bugün güne nasıl başladı? Euro kuru bugün kaç lira? İşte 21 Mart 2022 güncel euro kuru...

döviz piyasası gayrimenkulü etkiliyor mu Haberi

döviz piyasası gayrimenkulü etkiliyor mu

Döviz piyasaları hareketlendiğinde ilk belirtilerin görüldüğü yer, gayrimenkul sektörüdür. Konut fiyatları önce duraksar, ardından enflasyon karşısında yavaş yavaş gerilemeye başlar.

Ekonomist Dergisi’nden Talat Yeşiloğlu’nun haberine göre; şirketlerin mali riskleri nedeniyle finans sistemi, kredi limitlerini daraltmaya çalışır, hatta kapatılmasını ister. Yeni projeler askıya alınır. Yürüyen projeler de şirketin likidite durumuna göre ya durdurulur veya hızla bitirilir.

Birinci seçenek daha ağır basar. Arzu eden, İstanbul başta olmak üzere, her gün yolunun geçtiği güzergahta, yukarıdaki tanıma uyan kaç proje olduğunu saysın.

Türkiye’nin şimdi, birkaç yıldır negatif sonuçlar üreten bu sürecin son aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Neden mi? Temel faktör, deprem korkusu. Bence çok haklılar.

Silivri, Manisa, ardından da Elazığ-Malatya hattında yaşanan deprem, Türkiye’nin büyük bir bölümünün deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu tekrar anımsattı. Çare, ortalama yaşı 30...