19 / 04 / 2024

Dövizle sözleşme Yasağı İstisnaları

Dövizle sözleşme Yasağı İstisnaları

Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarının döviz cinsinden olamayacağı 2 yıl önce düzenlenmişti. Düzenlemede iki yıllık bir geçiş döneminden bahsediliyordu. İki yıl doldu, peki düzenlemeye nasıl devam edecek? İşte tüm merak edilenler...

Dövizle kira sözleşmesi yasağıyla ilgili önemli uyarı!

2018’de dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararlaştırılmış, iki yıllık geçiş süreci belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu süreç sonunda yeniden döviz endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Dövizle sözleşme yasağının kapsamı netleşti!

Bazı sözleşmelerin dövize endeksli düzenlenemeyeceği hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı sonrası kafalar karışmıştı. Yayınlanan Tebliğ ile hem kararnamenin kapsamı daraltıldı hem de konuya açıklık getirildi...

Adana Sarıçam TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Niksar TOKİ alt gelir sözleşme dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Uşak Ulubey'de sözleşme dönemi başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak Ulubey projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Niksar alt gelir grubunda sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Denizli Çivril TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Denizli Çivril TOKİ projesinde yer alan 330 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Sarıçam'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Erzurum Ilıca TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Erzurum Aziziye Ilıca projesinde yer alan 126 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Sinop Dikmen'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Sinop Dikmen projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Kırşehir Kayabaşı TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesinde yer alan 338 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Dövizle sözleşme Yasağı İstisnaları Haberi

Dövizle sözleşme Yasağı İstisnaları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ersun Bayraktaroğlu, bugünkü yazısında ''Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinin TL cinsinden satışı''nı kaleme aldı. İşte o yazı...

Yaklaşık 2 yıl önce gayrimenkul işlemlerinde yeni bir dönem başlamış ve gayrimenkul alım satım ve kiralamalarının döviz cinsinden olamayacağına ilişkin düzenleme yapılmıştı. Düzenlemede iki yıllık bir geçiş döneminden bahsediliyordu. İki yıl sonra tartışmak üzere bir tarafa yazmıştık. Hızlı geçti zaman. Doldu iki yıl… Bundan sonrası nasıl devam edecek? Merak etmiyor musunuz?

Konuyu hatırlayalım

Hatırlayacağınız üzere 32 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da 85 numaralı Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan değişiklikle 13 Eylül 2018 tarihinden itibaren Türkiye’de yerleşik kişiler arasında döviz cinsinden ya da dövize endeksli gayrimenkul alım satımı ya da kiralaması yapılması yasaklanmış, konu ile ilgili olarak Hazine ve Maliye...