29 / 03 / 2024

Drina

Drina

Bosna Hersek'in Bratunats kenti ile Sırbistan'ın Lyuboviya kenti arasında, Drina Nehri üzerinde uluslararası köprü yapılacak. Drina Nehri üzerinden geçecek köprünün inşa edilmesine ilişkin protokol imzaladı.

Drina Enerji İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Drina Enerji İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Kadir Çetin Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 1 Ağustos'ta Ataşehir, Aşık Veysel Mahallesi, Nuri Pakdil Sokak'ta açıldı.

Drina'ya yeni köprü!

Bosna Hersek'in Bratunats kenti ile Sırbistan'ın Lyuboviya kenti arasında, Drina Nehri üzerinde uluslararası köprü yapılacak. Drina Nehri üzerinden geçecek köprünün inşa edilmesine ilişkin protokol imzaladı.

Drina Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Türkiye, Mimar Sinan'ın ölümsüz eseri Drina Köprüsü'nü restore edecek. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne aldığı köprü, 436 yıldır ayakta kalmaya çalışıyor..

Drina Köprüsü restorasyonu bu yıl bitecek!

UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan ''Drina Köprüsü''nün onarım çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

436 yıllık Drina Köprüsü'nün onarım çalışmaları başladı!

Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Bosna Hersek'te Mimar Sinan'ın eseri olan 436 yıllık Drina Köprüsü'nün onarım çalışmalarına başladı. Drina Köprüsü iki yılda tamamlanacak...

Drina Köprüsü’nün restorasyon çalışması için 5 milyon Euro harcanacak!

Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1577 yılında yaptırılan Drina Köprüsü'nün restorasyonunu TİKA gerçekleştiriyor...

Drina Nehri'nde kayanın üzerine inşa edilen ev 45 yıldır ayakta!

Kayanın üzerine inşa edilen ev 45 yıldır Drina Nehri'nin ortasında ayakta duruyor...

Drina Köprüsü restore edilecek!

Edebiyatta önemli bir köprü olan Drina´nın restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak

Drina Haberi

Drina

Bosna Hersek'in Bratunats kenti ile Sırbistan'ın Lyuboviya kenti arasında, Drina Nehri üzerinde uluslararası bir köprü yapılacak. 


Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihayloviç ve Bosna Hersek Ulaşım ve İletişim Bakanı Slavko Matanoviç bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Drina Nehri üzerinden geçecek köprünün inşa edilmesine ilişkin protokol imzaladı.


Toplam 220 metre uzunlukta ve maliyeti yaklaşık 12 milyon avro olacak köprünün temel amacı, malların akışını hızlandırmak olduğu belirtildi. Eylül ayında inşasına başlanacak köprü, iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 


Sırp Bakan Mihayloviç, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, Drina Nehri'nin Sırbistan ile Bosna Hersek'i birbirinden ayırdığını söyleyenlere katılmadığını, eylül ayında Bratunats ile Lyuboviya arasında yapılacak projenin bunun ispatı olduğunu söyledi. 


Bosna Hersek ile imzalanan anlaşmanın köprünün yanı sıra yeni bir sınır geçişinin inşa edilmesini de kapsadığını anlatan...