02 / 05 / 2024

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi

Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında...

Ankara Beypazarı ve Nallıhan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da tesis edilecek Hidroelektrik Enerji Santrali için Maliye Bakanlığı acele kamulaştırma yapacak..

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

GAP'ın enerji yatırımlarının yüzde 74'ü tamamlandı!

GAP enerji yatırımlarının yüzde 74'ünü tamamlanı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptığı açıklamada ülkemizdeki hidroelektrik enerjisinin yarısının GAP'tan üretildiğini söyledi.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Aksa Enerji, Ordu Kozbükü hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından, şirketin bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu ilindeki Kozbükü hidroelektrik santralinin satışına karar verildiği bildirildi.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Adıgüzel ve Kemer HES ihalelerine en yüksek teklif Bereket Enerji'den!

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri (HES) ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 324 milyon 100 bin lira ile Bereket Enerji verdi.

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

EÜAŞ ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Karacaöre HES ihalelerine en yüksek teklif GAMA Enerji'den!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karacaören 1 ve Karacaören 2 Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştiriyor. İhalelere en yüksek teklif 515 milyon TL teklifle GAMA Enerji Anonim Şirketi'nden geldi.

Türkiye'de 61 şehre 534 HES daha yapılması planlanıyor!

DEVLET Su İşleri (DSİ) Hidroelektrik Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Türkiye'de 59 ilde 478 HES var, 61 şehre 534 HES daha yapılması planlanıyor. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında.

Adıyaman Samsat Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da yaptırılan Güneş Enerji Santralinde sona gelindi.

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Haberi

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre; Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında. 


Trabzon yapılması planlanan HES sayısının en çok olduğu iller listesinin de en başında, inşaat halinde 12 HES'in bulunduğu kente toplam 42 HES daha yapılması planlanıyor. Planlanan HES sayılarında Trabzon'u 40 HES'le Erzurum, 35 HES'le Artvin, 31 HES'le Giresun izliyor. Hiç HES bulunmayan Ağrı ve Çanakkale illerine Su Kullanım Hakkı Anlaşması imzalı ve Üretim Lisansı almış birer HES projesi var.


Yeni...