28 / 03 / 2024

Dubai teleferik hattı

Dubai teleferik hattı

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!

Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov projesini mahkeme durdurdu. Mahkeme proje kapsamında yapılacak olan dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin durdurulması talebini ise reddetti.

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Amasya teleferik projesi YİD ihalesi 14 Ağustos'ta!

Amasya Belediyesi, şehir merkezi ile Ferhat Tepesi arasında 1.488 metre uzunluğundaki teleferik hattı için YİD ihalesi yapacak. İhale 14 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı'na yapılacak teleferiğe ilişkin açıklamada bulundu. Gümrükçüoğlu, "Türkiye'nin en önemli teleferik hattını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da 12 yeni teleferik hattı geliyor!

İstanbulluların hizmet etmek üzere planlanan 12 yeni teleferik hattının inşaatı 2019 sonrasında başlayacak. Peki 12 yeni teleferik hattı sizin evinizin oradan geçiyor mu?

Karadeniz'in en uzun teleferik hattı tamamlandı!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

Dubai teleferik hattı Haberi

Dubai teleferik hattı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Dubai’de yüksek hızlı bir teleferik hattının inşa edilmesi planlanıyor.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Teleferik hattındaki hızın saate 150 kilometreye ulaşacağı öngörülüyor. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcu taşınabilecek. Hat üzerinde kentteki ‘hayati önem’ taşıyan noktaların arasındaki bağlantıyı sağlayacak 21 durak yer alacak.

Ayrıca teleferik hattında yer alacak kabinler, elektrikli otomobillere göre 5 kat daha az enerji...