19 / 04 / 2024

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!

Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov projesini mahkeme durdurdu. Mahkeme proje kapsamında yapılacak olan dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin durdurulması talebini ise reddetti.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesi’ne 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık 2017 yılında ihale düzenlendi. İhale kapsamında 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer aldı. 12 firmanın katıldığı ihaleyi Avrasya Feribotu’nu arkadaşlarıyla birlikte kaçıran Muhammet Tokcan’ın kardeşi Düzceli iş adamı Kurtuluş Tokcan aylık 116 bin TL teklif ile kazandı. İhale tepki çekerken, birçok sivil toplum kuruluşunun birleşimiyle oluşan Gölcük Platformu tarafından protesto edildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberte göre, tepkilerin üzerine ihale 2 Ocak 2018 tarihinde Bolu Belediyesi encümeni tarafından iptal edildi. Belediye encümeni tarafından alınan kararla söz konusu işletmenin Bolu Belediyesi tarafından yapılmasına ve işletmesine karar verildi. Proje kapsamında Haziran'da Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan göle 500 metre uzaklıktaki alanda bungalov evlerin inşaatına başlandı. Gölcük Tabiat Parkındaki ormanlık alandaki boş bölümlere ise 25 bungalov yapıldı. Evler taş kalıplar üzerine oturtuldu.

GÖLCÜK PLATFORMU DAVA AÇMIŞTI

Gölcük Tabiat Parkı projesinin kamuoyunda duyurulmasıyla kurulan Gölcük Platformu konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na projenin doğanın yapısını bozacağı nedeniyle dava açtı. Davada hem Gölcük Tabiat Parkı'na yapılacak olan 25 adet bungalov ev ve 19 odalı dağ köşkü ile teleferik hattı ile dağ kızağı projesinin reddi istendi.

BİLİRKİŞİ HEYETİ İNCELEDİ

Bolu İdare Mahkemesi'nde görülen davada proje ile ilgili bilirkişi raporu hazırlanması istendi. Proje alanında incelemelerde bulunan heyet  raporunda yapılmakta olan evlerin mevcut ağaçlara ve ağaç köklerine zarar verdiği gözlendiği yönünde rapor hazırlandı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Mahkeme, Gölcük Tabiat Parkına yapılan 25 adet bungalov ev ve 19 odalı dağ köşkü projesinin durdurulmasına kararını verdi. Kararda, projenin uygulanması halinde telafisi güç zararlara neden olabileceği belirtildi.

DAĞ KIZAĞI VE TELEFERİK HATTI

Mahkeme projede dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin ise bölgeye zararı olmadığı nedeniyle yürütmeyi durdurması talebinin reddine karar verdi.

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!


Geri Dön